KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
OTVORENJE IZLO┼ŻBE U PTUJU
12.04.2016

Dugogodišnja suradnja TZ Koprivničko – kri┼żevačke ┼żupanije, Udruge hlebinskih slikara i kipara naive i TD Ptuj nastavljena je otvorenjem dviju izlo┼żbi slika u galerijskom prostoru trgovačkog centra Qlandia u Ptuju. Izlo┼żene su 33 slike nastale u Hlebinama na drugoj umjetničkoj koloniji Alpe Adria srce naive 2015., te tridesetak slika i skulptura članova Udruge hlebinskih slikara i kipara naive. Izlo┼żbe je otvorio zamjenik gradonačelnika Ptuja gdin. Gorazd Orešek. Delegaciju naše ┼żupanije predvodio je ┼żupan Darko Koren, a otvorenju su prisustvovali i direktor TU TZ KK┼Ż Zdravko Mihevc, načelnica Općine Hlebine gđa. Bo┼żica Trnski i dvadedesetak slikara predvođenih predsjednikom Udruge hlebinskih slikara i kipara naive g. Zlatkom Kolarekom. U programu otvorenja nastupili su i najstariji hlebinski mu┼żikaši. Nakon otvorenja izlo┼żbi gradonačelnik Ptuja g. Miran Senčar upriličio je prijem u prostorima gradske uprave istaknuvši u pozdravnom govoru vrlo dobru suradnju na području kulture i turizma.      

┼Żupan Darko Koren zahvalio je na pozivu da upravo Koprivničko – kri┼żevačka ┼żupanija i on osobno imaju čast da kao predstavnici Hrvatske zasade stablo lipe u Europskom parku u Ptujskim termama. Izrazio je i nadu da će se suradnja nastaviti i na gospodarskom planu za što postoje svi preduvjeti.

Nakon prijema svi zajedno su u Ptujskim termama prisustvovali svečanosti otvorenja obnovljene Aleje prijateljstva u kojoj su još davne 1975. g. zasađena sindikalna stabla, a među njima i ono iz Koprivnice.

Na kraju bogatog programa su ┼żupan Koren i gradonačelnik Senčar u Europskom parku zasadili hrvatsko stablo lipe.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e