KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUÅ TVENI ŽIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
STVARNI NAJLJEPÅ I GLAS HRVATSKE U KOPRIVNICI
29.04.2016

Radojka Šverko: ususret 50 godina glazbene karijere!

Od pobjeda na svjetskim festivalima, Kanarskih otoka, Palme de Mallorce, Puerto de la Cruza, Rio de Janeira, Tokija, Puerto Rica, Caracasa, Barcelone, Los Angelesa i New Yorka do Opatije, Splita, Zagreba i rodne joj Istre - ova je glazbena diva velikog glasa i još većeg interpretacijskog kapaciteta uspjela zadržati ono osnovno koje krasi svakog istinskog umjetnika: iskrenost, beskompromisnost i potpunu posvećenost publici koja njen rad vjerno prati već punih pet decenija.

Poznati hitovi obilježili su je kao jedinstvenu glazbenicu, a mnogi je nazivaju i jedinom istinskom hrvatskom pjevačkom divom. To su pjesme poput: "Kud plovi ovaj brod", "Život moj", "Ljubim te do bola", "Ništa nova, ništa nova", "Svijet je moj", "Ljeto bez sunca", "Dodirni mi srce", "Lanterna", "Licem u lice", "#4;ena", "Putovanje", "Dvije suze", "More i ti" i mnoge druge.

U Koprivnici će predstaviti svoj za ovu prigodu posebno odabran program „RADOJKA ŠVERKO Intimno“ u kojem će razgolititi sve svoje tajne te s Koprivničancima podijeliti uvijek prisutne emocije i Bogom-dane pjevačke talente.

Koncert je najavljen za subotu 7. svibnja s početkom u 19,30 sati, a karte se mogu nabaviti u pretprodaji od ponedjeljka 11. travnja.

Radojka Šverko trostruka je dobitnica Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu (1995, 2013 i 2014), a osvojila je i Porina za životno djelo. Za svoj rad Odlikovana je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića. Zamijećen joj je i nastup na Inauguraciji prve hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na Markovu trgu, gdje njena nadahnuta izvedba pjesme „Ljubim te do bola“ odigrava ključnu ulogu u čitavom protokolu. Organizaciju potpisuje Petar Ćurić Agencija u suradnji s POU Koprivnica.

Dvorana „Domoljub“, Koprivnica
Subota, 7. svibnja 2016. u 19,30 satiIznajmljivanje Å¡atora
Pratite nas i na facebookuVi?e