KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Mark St.Germain: Freudova posljednja seansa
11.05.2016

13.svibnja 2016. (petak) u 19:30 sati

Dvorana „Domoljub“

Ulaznice po cijeni od 45,00 kn mo┼żete rezervirati na e-mail kultura@pou-kop.hr, broj telefona 222-390 ili kupiti osobno u „Domoljubu“ radnim danom od 7:00 do 19:00 sati.

Godina je 1939. Europa je u kaosu drugog svjetskog rata, a mi svjedočimo neobičnom susretu oca psihoanalize Sigmunda Freuda i svjetski poznatog pisca 'Kronika iz Narnije' C. S. Lewisa.

U neminovnom srazu dvaju svjetonazora, ova dva velika uma, ateist Freud i vjernik Lewis sukobljavaju se oko velikih pitanja:

Postoji li Bog? Ako postoji, zbog čega je svijet pun nesreća, bolesti, ratova...? Zbog čega opstaje zlo, ako je dobro ono što je ispravno? Jesu li naši ┼żivoti samo reakcija na naše primarne odnose s roditeljima ili pak postoji istina koja je veća od onoga što mo┼żemo pojmiti? Jesu li nam mo┼żda odgovori na dohvat ruke i što nam oni donose...? I na koncu - što nas određuje kao ljude?

Germainova drama 'Posljednja Freudova seansa' intrigantno balansira kompleksnost teme s humorom i ljudskošću kroz osobne priče ovih jedinstvenih povijesnih lica čije je mišljenje i djelovanje uvelike oblikovalo današnji svijet.

Zbog toga Posljednja Freudova seansa ne silazi s njujorških pozornica već više od pet godina, a sada je konačno ima prilike vidjeti i hrvatska publika.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e