KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUŠTVENI ŽIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
NA JEZERU JEŠKOVO ODRŽANO PRVENSTVO U RIBOLOVU GRABEŽLJIVACA
27.10.2016
Na jezeru Ješkovo održano  je tradicionalno prvenstvo  u ribolovu grabežljivaca u organizaciji županijskog ribolovnog saveza koprivničko-križevačke županije. U jakoj konkurenciji  najboljih županijskih ekipa nakon dva kruga natjecanja prvo mjesto zasluženo je osvojila ekipa ŠRK Ješkovo Gola, drugo mjesto ekipa ŠRK Peski Đurđevac a treće ekipa ŠRK Šoderica iz Koprivnice . Ekipa Ješkova je ulovila i največu ribu,  štuku od 104 cm. Najboljim ekipama zaslužene medalje i pehare  podijelio je predsjednik županiskog ribolovnog saveza Ivan Petak. 
 
Ukupno je ulovljeno 27 riba a osim štuke od 104 cm ulovljeno je i nekoliko primjeraka preko 90 cm a nedavno je jedan ribič ulovio štuku od 107 cm te su prisutni ribiči zaključili da ima i večih primjeraka te je Ješkovo jedna od najboljih voda u Hrvatskoj a da uz pojavu raznih egzotičnih životinja u Podravini ovakve ribe možemo nazvati i dravskim nemanima što im svakako uz njihovih 600 zubi i pristaje.
Jezero Ješkovo nalazi se u blizini sela Gola (oko 2 km). Jezero je ribički biser Podravine , nastalo od starog rukavca rijeke Drave , izuzetno bogato ribom , pogotovo su u jezeru poznate štuke , šarani , amuri i druge vrste riba. Jezero se nalazi u jedinstvenom prirodnom okruženju i u blizini rijeke Drave. Na Jezeru je uređeno 18 ribolovnih pozicija sa kojih se može vršit sportski ribolov.
Radi zaštite trofejnih riba, na ribolovnoj vodi Ješkovo, uvedena su CATCH & RELEASE ribolovna pravila za sve  vrste riba.
 
Mirko Hanžeković
Ribolov Koprivnica


Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e