KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUŠTVENI ŽIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Uz izložbu Lucije Kovačić u Klubu kulture 17.02.2017. u Križevcima
16.02.2017

Sport i umjetnost po mnogima dvije različite strane svijeta ali ukoliko malo bolje rasčlanimo i pogledamo okolnosti potrebne da bi se uspjelo ili postalo dobar, u jednom ili drugom, imaju puno više sličnosti nego li većina misli. Kao za sve potreban je talent ali on nikad ili gotovo nikad , bez rada i upornosti, nije dovoljan. Lucija to dokazuje iz dana u dan na oba kolosjeka sportu i umjetnosti.

Umjetničko izražavanje jest nešto s čim se čovjek rodi ali bez rada, istraživanja, širenja znanja uglavnom se ne postiže ništa i umjetnici su veliki istraživači. Lucjia to dokazuje svakim svojim slijedećim radom kretajući se između japanske preciznosti u tehnici olovke, preko borbe sa kroćenjem akvarela, koji je kao tehnika poput divlje zvijeri koju treba stalno kontrolirati. Dok je pastel  sasvim druga priča i tu do izražaja dolazi lirska crta i pjesnička mirnoća svakog umjetnika.  Pastel je jedna  nježna i smirujuća tehnika, tu nema slučajnosti i borbe kao s akvarelom nego je potrebno strpljenje i smirenost gotovo jedan poetski pristup.

Upravo to isprobavanje i  skakanje između različitih tehnika je prava osobina koja nas tjera na nove izazove i učenja, najlakše je ostati na jednoj tehnici i držat se provjerenog ali onda ne bi imali satisfakciju i zadovoljstvo prilikom otkrivanja novih mogućnosti i pravaca u umjetničkom izričaju.

Na kraju trebamo zahvaliti Luciji na hrabrosti da nam pokaže svoj rad u proteklih godina i podjeli ga s nama.

Igor Brkć, ak.kipar-prof. likovne kultureIznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e