KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
MARIN PUCAR NOVI PREDSJEDNIK UPRAVE PODRAVKE
23.02.2017

Iako je u utorak kao najizgledniji kandidat za šefa Podravke slovio Gordan Kolak, bivši direktor tvrtki Dok-ing i King ICT, čini se da je na pomolu obrat, o kojem svjedoči jučerašnja maratonska sjednica Nadzornoga odbora, u kojem većinu imaju mirovinci. Novi šef Podravke vjerojatno će biti Marin Pucar, što ujedno znači pobjedu ministra dr┼żavne imovine Gorana Marića jer je Pucar njegov čovjek. Zanimljivo, dr┼żava u Podravci ima samo 25 posto dionica, a neslu┼żbeno  se  doznaje da je premijer Andrej Plenković u ovoj situaciji dao odriješene ruke ministru Mariću

Sjednica Nadzornog odbora u srijedu je trajala do dugo u noć, nakon čega je donesen zaključak da će ona nastaviti danas u podne, na nepoznatom mjestu, kako bi se imenovali preostali članovi Uprave.

Osim Pucara, u srijedu je navodno dogovoreno da u Upravu Podravke ulazi Davor Doko, član Uprave AZ mirovinskog fonda, koji bi bio zadu┼żen za financije.

Mirovinski fondovi i dr┼żava proteklih dana vodili su ┼żestoku bitku oko toga tko će biti novi šef koprivničkog prehrambenog diva, a izgleda da je dr┼żava odnijela pobjedu. Ministar dr┼żavne imovine Goran Marić u utorak se obrecnuo na sad bivšeg predsjednika Uprave Zvonimira Mršića, predbacujući mu da ga je dovela politika, a oni će sad na čelo Podravke postaviti 'kvalitetne i kompetentne' ljude kakve zaslu┼żuje takva velika kompanija. Zatim je na pitanje hoće li Mršić biti smijenjen, s obzirom na odlične poslovne rezultate u prošloj godini, izjavio: 'Skupština nije razgovarala o rezultatima niti je imala uvid u njih.'

Pucar, rođenjem Zadranin i član HSS-a, do rujna prošle godine bio je direktor Zvečeva. Međutim, napustio je taj polo┼żaj kako bi završio doktorski studij na temu strategije upravljanja brendovima. Pucara je za šefa Podravke navodno ┼żelio Marić - oni se znaju iz nogometnih dana, kada je Pucar igrao u NK-u Zadar, a Marić je bio nogometni sudac. O mogućem Pucarovu zasjedanju na čelo Podravke tportal je pisao prije nešto više od mjesec dana.

Pucar je došao u Zvečevo 2012. Karijeru u Podravci počeo je 2001., a pod svjetla reflektora dolazi nakon što je buknula afera Spice. Tada je njega i Miroslava Vitkovića Nadzorni odbor ovlastio da vode Podravku, nakon što su uhićeni ostali članovi Uprave.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a karijeru je počeo u Gavriloviću te je prošao put od trgovačkog putnika do menad┼żera. Dok je vodio Zvečevo, realizirao je zapa┼żen posao proizvodnje čokolada za najveći britanski trgovački lanac Tesco. Sličan posao ostvario je s još dva manja britanska trgovačka lanca.

Glavna skupština Podravke sastala se u utorak, kada su imenovana četiri nova člana Nadzornog odbora (NO) Podravke. U NO su ušla tri predstavnika dr┼żave, Luka Burilović, Marko Kolaković i Slavko Tešija, te predsjednik RBA mirovinskog fonda Damir Grbavac.

Podsjetimo, dr┼żavni Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) tra┼żio je da se u NO koprivničke tvrtke uvrsti, uz Burilovića, Tešiju i Kolakovića, Sandra Fuček Šanjić, ali ona je otpala na kraju.

Nadzorni odbora čine predstavnici mirovinaca Dubravko Štimac (predsjednik NO-a), Petar Vlaić, Dinko Novoselac i Damir Grbavac, tri predstavnika dr┼żave - Burilović, Kolaković i Tešija - te neovisni stručnjak Petar Miladin, dok je Ksenija Horvat predstavnica radnika.

tportalIznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e