KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUŠTVENI ŽIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
POGLEDAJTE HVALJENU PREDSTAVU KAZALIŠTA MORUZGVA „KAKO ŽIVOT“ U DOMOLJUBU 4. SVIBNJA
27.04.2017

„Kako život“ predstava je o smiješnim i tužnim stranama života u staračkom domu rađena na temelju opsežnog istraživanja i brojnih intervjua spisateljice Nine Mitrović s korisnicima i zaposlenicima zagrebačkih domova za umirovljenike. Tamo se voli i vodi ljubav, svađa se i miri, čak i tulumari. I tamo se živi. Delikatni detalji takvog života u ovoj sjajnoj drami Nine Mitrović, izazvat će vam katarzični  koktel smijeha i suza. Smijat  ćete se od tuge i plakati od smijeha. Sjetit ćete se svojih roditelja i svoje djece, sebe i svoje uloge u priredbi života.

– Neuspjeh, depresija, starost, to su danas tabui. Živimo sve dulje, a pravimo se da to razdoblje ne postoji. Predrasude prema starijim ljudima održavaju se u tome kako se ponašamo prema njima – tretiramo ih poput živih mrtvaca i mislimo da je njihov život završio, a oni su itekako živi, kaže Nina Mitrović, autorica dramskog teksta za ovu posebnu predstavu.

Prvaci hrvatskog glumišta, Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević te Ana Begić, u alternaciji s Ecijom Ojdanić, u režiji Ivana Lea Leme i produkciji Kazališta Moruzgva, dat će vam odgovor na pitanje kako život. A taj odgovor nije dijagnoza, već lijek s jasnim uputama o mjerama opreza i kontraindikacijama.

Ovu hvaljenu predstavu kazališna je kritičarka Anđela Vidović izdvojila kao izniman i rijedak primjer “drame bez praznih retoričkih fraza, kojoj je u srži život” te je stavlja uz bok predstavi „Tri Zime“, uspješnici Hrvatskog narodnog kazališta.

Predstava započinje u 19:30 sati, a ulaznice po cijeni od 40,00 kn mogu se kupiti na blagajni Domoljuba (Starogradska 1, Koprivnica) radnim danom od 7:30-19:00 sati ili rezervirati putem e-maila kultura@pou-kop.hr ili telefonom 048 222 390.


Iznajmljivanje šatora

Pratite nas i na facebookuVie