KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
RASPUDIĆEVA TEORIJA: Stier ┼żeli preuzeti HDZ i puca na Plenkovićevo mjesto
13.06.2017

Davor Ivo Stier je u ponedjeljak poslijepodne podnio ostavku na mjesto ministra vanjskih poslova, ali je istovremeno poručio da podr┼żava Andreja Plenkovića te da ostaje politički tajnik stranke.

Što ostavka Davora Ive Stiera na mjesto ministra vanjskih i europskih poslova znači za HDZ, a što za Vladu? Je li ostavka rezultat ideoloških razmimoila┼żenja s HNS-om bila je tema jučerašnje emisije otvoreno na HRT-u.

“Ovo što smo čuli je pokušaj gospodina Stiera da to što tiše izvede. On se premijeru obratio imenom, on ‘ostaje lojalan Andreju, on ostaje uz Andreja i u stranci’. Stier je popularan u stranci, u njega se uzdaju oni koji su protiv Plenkovića. Milijan Brkić je jak na terenu, kao i Vladimir Šeks. Zapravo je Plenković na terenu najslabiji”, rekla je politička komentatorica Jasmina Popović u emisiji Otvoreno dodajući kako će se političke posljedice Stierove ostavke tek vidjeti.

Analitičar Nino Raspudić smatra da je konačni cilj Davora Ive Stiera preuzeti HDZ.

“Stier puca na Plenkovićevo mjesto. U ovoj situaciji Plenković je Karamarko, Stier je Plenković, a Jandroković je Jandroković.”, rekao je Raspudić koji dodaje da bi idealno za Stiera bilo to da pukne parlamentarna većina.


Iznajmljivanje šatora

Pratite nas i na facebookuViÜe