KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
DORH otvorio istragu protiv Modrića zbog la┼żnog iskaza!
19.06.2017

Općinsko dr┼żavno odvjetništvo u Osijeku otvorilo je istra┼żivanje protiv Luke Modrića zbog postojanja osnovane sumnje da je prilikom davanja iskaza pred ┼Żupanijskim sudom u Osijeku počinio kazneno djelo protiv pravosuđa davanjem la┼żnog iskaza, priopćio je DORH.

Dr┼żavno odvjetništvo navodi da postoji osnovana sumnja da je Modrić tijekom rasprave u kaznenom predmetu protiv prvookrivljenog Zdravka Mamića i drugih, premda je prethodno bio upozoren da je kao svjedok du┼żan govoriti istinu i da je davanje la┼żnog iskaza kazneno djelo, ispitan u svojstvu svjedoka neistinito iskazao da je aneks ugovora o profesionalnom igranju (temeljem kojeg mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja s nogometnim klubom iz Zagreba u omjeru 50:50 posto) potpisao 10. srpnja 2004., kod potpisivanja svog prvog ugovora o profesionalnom igranju s navedenim klubom te da je kod svakog produ┼żavanja profesionalnog ugovora o profesionalnom igranju s tim klubom potpisivao i aneks na temelju kojeg mu pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja.

Osumnjičenik je, a nakon što mu je predočen dio njegova iskaza danog u postupku pred Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta 30. kolovoza 2015. godine, sada neistinito naveo kako je tada pred USKOK-om, kada je govorio o razgovorima između njega i drugookrivljenika (1959.) u svezi s podjelom transfernog obeštećenja, mislio samo na reguliranje građanskopravnog odnosa između njih dvojice, kao i da nikada pred USKOK-om nije rekao da je aneks ugovora potpisan naknadno, nakon što je počeo igrati za inozemni nogometni klub. Osumnjičeniku je istoga dana poslan i poziv za provođenje dokazne radnje njegova prvog ispitivanja – naveli su još iz DORH-a.


Iznajmljivanje šatora

Pratite nas i na facebookuViÜe