KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
OBJAVLJENI DOKUMENTI Marić je znao sve o stanju u Agrokoru
11.07.2017

Objavljeni  su dokumenti koji pokazuju da je ministar financija Zdravko Marić znao sve o situaciji u Agrokoru još prošle godine, ali je o tome lagao javnosti.

Naime, tjednik Nacional u novom broju objavio je interne dokumente Hrvatske banke za obnovu i razvoj, u kojoj je Zdravko Marić i dalje šef Nadzornog odbora, a koji pokazuju da je Uprava HBOR-a još krajem 2016. bila detaljno upoznata s ozbiljnim poslovnim problemima u kojima se našao Agrokor.

Kao šef Nadzornog odbora, Marić je nesumnjivo bio upoznat s tim dokumentima, ali je HBOR unatoč tome krajem prošle godine kreditirao posrnuli Agrokor s 48,3 milijuna eura. Podsjetimo, Marić je prije ulaska u politiku radio upravo u Agrokoru, u kojem je radio kao izvršni direktor zadu┼żen za tr┼żišta kapitala.

"Ti dokumenti pokazuju da taj kredit uopće nije trebao biti odobren. Bude i sumnju da je Agrokor prevario HBOR kada je slao podatke o poslovanju tih tvrtki, što mo┼że pomoći istra┼żiteljima koji već tjednima istra┼żuju kako je Agrokor poslovao. Nađite mi jednu tvrtku koja je unatoč navedenim i jasno opisanim rizicima ipak dobila toliki kredit. Javnost treba na temelju te dokumentacije još jednom procijeniti kakvu je ulogu u cijelom tom slučaju imao Marić, a posredno i vlada", rekao je Nacionalu izvor koji im je dostavio dotične dokumente.


Iznajmljivanje šatora

Pratite nas i na facebookuViÜe