KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
POLICIJA BLOKIRALA POZNATU PLA┼ŻU
11.07.2017

Šest policijskih vozila i 20 pripadnika policijskih snaga blokiralo je u utorak u 6 sati ujutro pla┼żu Zrće, a lokalna komunalna tvrtka započela je s uklanjanjem ┼żeljezne ograde koju je postavila Udruga Stijena RESOC, javlja Dnevnik.hr.

Pristup Zrću u potpunosti je blokiran, a postavljena je policijska traka. Problem je sporno vlasništvo. Udruga Stijena RESOC tvrdi da je podzakupac na privatnom zemljištu, a da se na njega nepravomoćno upisao Grad Novalja.

Iz PU ličko-senjske su potvrdili kako su tri osobe uhićene jer su pru┼żale otpor. Članovi Udruge Stijena RESOC od 1. lipnja nalaze se na prostoru parkinga iza pla┼że Zrće, gdje su podigli i ┼żeljeznu ogradu, te tvrde kako se radi o privatnom zemljištu na kojem su oni podzakupci, a da se Grad Novalja upisao kao vlasnik kao da se radi o gradskom zemljištu.

Iako im je komunalna tvrtka u više navrata slala obavijesti da moraju maknuti ┼żeljeznu ogradu, članovi Udruge Stijena RESOC to nisu učinili. Stoga je danas anga┼żirana policija, a djelatnici lokalne komunalne tvrtke Arburo┼ża iz Novalje započeli su s uklanjanjem ┼żeljezne ograde.


Iznajmljivanje šatora

Pratite nas i na facebookuViÜe