KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
POVODOM ČETNIČKE PROSLAVE U SRBU DRA┼ŻEN KELEMINEC PISAO OTVORENO PISMO ANDREJU PLENKOVIĆU
18.07.2017

GOSPODINE PLENKOVIĆU U SRBU SE SLAVI ČETNIČKI POKOLJ NAD HRVATSKIM NARODOM !

Tijekom četničkog ustanka u Srbu koji je započeo 27. srpnja 1941. godine četnici su  ušli  u Brotnju, zaselak između Donjeg Lapca i Srba te okrutno pobili sve članove 6 obitelji Ivezić, ukupno 37 osoba, među kojima je bilo 12-ero djece u dobi od tri do 14 godina. ┼Żrtve su  ┼żive bačene u obli┼żnje jame – u jamu na Dabinom vrhu, u Srpskome Klancu te u jamu Golubinku. Od gornjih ┼żrtava, 19 ih je poslije upornih zahtjeva rodbine i suseljana tek u svibnju 2014. uz pomoć speleologa ekshumirano iz jame na Dabinom vrhu dok ostale lokacije još čekaju na ekshumaciju koja se nije dogodila usprkos najavama nadle┼żnog ministarstva (Uprava za zatočene i nestale Ministarstva branitelja).

Zločini nad Hrvatima dogodili su se i  u ostalim selima ┼żupe – Poljica, Mišljenovac, Jasenovača, Donji i Gornji Lapac, Oraovac, Bubanj Veliki i Mali.  Za vrijeme „četničkog ustanka“ stradavali su i Hrvati iz ostalih dijelova i naselja na tromeđi Like, Dalmacije i Bosne – iz Drvara i okolice (Vrtoče i druga sela), iz Bosanskog Grahova i okolice (naselja Luka, Korita, Ugarci, Obljaj i druga) kao i Hrvati iz područja između Bihaća i Bosanskog Petrovca (Krnjeuša, Lastve i ostala sela). „Četnici“ su u Drvaru ubili 300 Hrvata i nepoznat broj muslimana, u Bosanskom Grahovu 62 hrvata, u ukupnoj ┼żupi usmrćeno je 568 osoba a u Krnjeuši 130 hrvata. Poznata je sudbina hodočasnika ubijenih kod Drvara na povratku s blagdana sv. Ane, zajedno s njihovim svećenikom Waldemarom Maximilianom Nestorom, kada su četnici iz kompozicije vlaka u postaji Vaganj izveli sve katolike uključujući i svećenika Nestora, pobili ih i bacili u jamu Golubnjaču kod Drvara.

Hrvati iz Boričevca u noći između 1. i 2. kolovoza 1941. g. bili su prisiljeni pobjeći u Kulen Vakuf, a 02. kolovoza četnici su  ušli  u Boričevac, razorili ga i pobili preostalo stanovništvo.

Svećenika Don Juraja Gospodnetića mučili su četnici,  vodili kroz Bosansko Grahovo i i┼żivljavajući se na njemu , da bi ga na kraju doveli u Srb i ispekli na ra┼żnju.

Na sličan način započela je i pobuna Srba u Srbu 25. srpnja 1990. godine. Zašto se dopušta Miloradu Pupovcu da nakon Domovinskog rata, "obilje┼żava" proslavu  četničkih zločina učinjenih prema Hrvatima na tom području. ?

Gospićko-senjski biskup Mile Bogović u svojoj nadahnutoj propovijedi u Boričevcu, izjavio je:"Koja je fašistička ili ustaška krivnja male Marije koja je ubijena kada je imala 8 godina, Marka od 5 godina i Jure od samo 3 godine. Kakvi su to fašisti bili?"- zapitao se biskup Mile Bogović u propovijedi. "To djelovanje tzv."prve puške" trajalo je sve do Domovinskog rata, ta je "prva puška" bila protiv svakog hrvatstva , taj duh je bio protiv svake samostalne hrvatske dr┼żave, taj duh je prognao Hrvate s njihovih ognjišta iz tzv "SAO Krajine". Treba li tu "prvu pušku" u samostalnoj Hrvatskoj slaviti i veličati? "- zapitao se biskup Bogović.

Pojedinci iz Hrvatske policije i ove godine pokušavaju pronaći načina kako  zabraniti  naše javno okupljanje u Donjem Srbu  i time  zabraniti govor istine , a u cilju da  Milorad Pupovcu  nesmetano prezentira la┼żi o antifašistima – četnicima i ustanku.  Pojedinci iz Hrvatske policije slu┼żenjem Miloradu Pupovcu pljuju po Hrvatskim ┼żrtvama, pljuju po djeci koja su ubijena samo zato što su Hrvati. Zar to nije za  svaku osudu ?

Hrvatska je demokratski uređena i neće i ne smije biti  totalitarna dr┼żava. Pojedincima iz policije još iz glave ne izlazi Titova zločinačka komunistička Jugoslavija . Policija građanima treba pru┼żiti zaštitu njihovih temeljnih ustavnih prava. Jedna osoba iz ravnateljstva MUP-a      ( nama poznato ime i prezime ) sustavno krši svoju slu┼żbenu du┼żnost i ne pridr┼żava se Ustava i zakona .

Ta osoba tra┼żi načina da nam spriječi zakonito i legitimno  javno okupljanje u Donjem Srbu 29. srpnja, ( tra┼żio je i 2015. godine  ). Tra┼żi nešto što ne mo┼żemo dobiti ! Tra┼żi da od ┼Żupanijske uprave za ceste Zadarske ┼żupanije  trebamo dobiti  suglasnost o zatvaranju ┼żupanijske ceste u Donjem Srbu. Upravo smo još 2015. godine dobili odgovor da sukladno članku 183. Zakona o sigurnosti prometa na cestama ( NN 67 / 08 ) ┼Żupanijska uprava za ceste zadarske ┼żupanije ne izdaje suglasnost ali da se ne protive  da se cesta zatvori. Zanimljivo  da ta osoba ne tra┼żi od homoseksualaca kad imaju svoju cirkus paradu dozvolu o zatvaranju prometa u centru Zagreba ?

Zakonom svi moramo imati ista pravam,  a policija ne mo┼że biti u slu┼żbi Milorada Pupovca koji sustavno radi na tome da Hrvatsku prikazuje  kao zločinačku i  fašističku. Milorad Pupovac vrijeđa branitelje i obrambeni Domovinski  rat i to je  nedopustivo i nepodnošljivo.

Gospodine Plenkoviću  četnički spomenik u Donjem Srbu izgrađen je 1951. godine. Na tom mjestu do 1951. godine nalazila se katolička kapelica i katoličko groblje. Srbi su sravnili sa zemljom kapelicu i groblje, navozili zemlju, stvorili umjetno brdo i na njemu izgradili četnički spomenik ispred kojeg neprijatelji Hrvatske slave pokolj nad nevinim Hrvatskim narodom.

Gospodine Plenkoviću u Donjem Srbu,  sto puta , a ako treba i milijun puta ću ponoviti da se  slavi četnički pokolj nad Hrvatskim narodom i stoga tra┼żim da  zabranite tu sramotnu  četničku proslavu radi pijeteta svih ┼żrtava  navedenih zločina.

Gospodine Plenkoviću tra┼żim od Vas da zaustavite moj progon od strane policije:  uhićenja, maltretiranja, zabrane hodanja po Hrvatskoj, tra┼żenja da mi sudu zabrani dolazak na radno mjesto i da mi se  tako ugrozi egzistencija  , a sve zbog mojih političkih aktivnosti.

Gospodine Plenkoviću molimo Vas da pogledate na kanalu youtube.com „ Prognani Heroji - Perica Sovilj - Predsednik Organizacije Srpskih Cetnika "Ravna Gora".

https://www.youtube.com/watch?v=1C2oT8wsUAM

Istina će pobjediti !

Zagreb, 14. 07. 2017.

Autohtona – Hrvatska stranka prava

predsjednik, Dra┼żen Keleminec


Iznajmljivanje šatora

Pratite nas i na facebookuViÜe