KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
OTVOREN SUKOB KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ I ANDREJA PLENKOVIĆA
21.07.2017

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Andrej Plenković još uvijek se nisu čuli, niti za vrijeme krize s po┼żarima u Dalmaciji, ali ni nakon toga, potvrdio je jučer premijer na konferenciji za medije.

To je još jedan pokazatelj da su odnosi između dvoje najviših dr┼żavnih du┼żnosnika narušeni. Doduše, sugovornici s oba brda, s Pantovčaka i iz Banskih dvora, još uvijek samo u neslu┼żbenim razgovorima potvrđuju da doista premijer i predsjednica nemaju baš dobar odnos, a javno se tek mo┼że iščitati iz poruka premijera Plenkovića da nije nimalo impresioniran radom Grabar-Kitarović. Tako je jučer na konferenciji za medije na naše pitanje jesu li ti odnosi narušeni, zašto se nije čuo s predsjednicom dok je buktio po┼żar u Splitu te jesu li se sada čuli, jasno odgovorio: Ne!

- Samo sam konstatirao da mi je ┼żao da je ona komentirala na taj način ovu situaciju. Vjerojatno to nije bilo s namjerom da se potpredsjednik Vlade nađe pogođenim. Ona je bila u Splitu i vidjela situaciju i mislim da su njezine izjave bile puno realnije nakon uvida. Nismo se čuli. Mislim da nemamo puno tu raščišćavati, ona je izrazila ┼żelju vidjeti situaciju u Splitu, a ja sam također bio prije dva dana u Splitu - rekao je Plenković. Dodao je i da se ne radi o sukobu, svatko radi svoj posao te da jednostavno imaju različita mišljenja o radu vojske.


Iznajmljivanje šatora

Pratite nas i na facebookuViÜe