KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
OTKRIVAMO TKO JE ČETNIK KOJI JE BACIO BOMBU NA OBITELJ U BARANJI
25.07.2017

Milorad Pupovac mo┼że izdavati svoje biltene svake godine ali neka nam netko u njima pronađe slučaj gdje je Hrvat bacio bombu na srpsku kuću, samo zato jer je srpska, znači iz čiste mr┼żnje.

Za neke informacije koje se pojave u medijskom prostoru, svaki novinar s bar malo odgovornosti se nada kako su izmišljene ili makar preuveličane i zbog toga traga za punom istinom. Na┼żalost, ima slučajeva kada se poka┼że kako je istina još gora od na prvi pogled senzacionalističkih vijesti ali kad je već takva surova i prijeteća, onda od nje ne smijemo bje┼żati, već se naprotiv s njome moramo suočiti. Jedan portal je objavio vijest kako je na Dan dr┼żavnosti stanoviti D.K.(44) bacio bombu na kuću obitelji Lazar koja je imala izvješenu hrvatsku zastavu.

Napad se dogodio u baranjskom mjestu Kne┼żevi Vinogradi. Tokom večeri, saznali smo dodatne informacije o samom počinitelju. Stanoviti D. K. navodno je  deklarirani četnik. Bla┼żeg izraza od toga ne postoji za osobu koja po izjavama svjedoka, među kojima su i njegove ┼żrtve, mrzi sve hrvatsko. Njegovo je prezime  inače mađarskog porijekla, ali mještani tvrde kako je samim time još gorljiviji sljedbenik četničke ideologije pa i prakse. Bačena bomba, dakle pokušaj ubojstva čitave obitelji, između ostalih i bebe stare godinu i pol dana, bila je samo kulminacija terora koji vrši prema sumještanina, i to gotovo isključivo na nacionalnoj osnovi.

Ovo nije poziv na linč, već upozorenje kako se istina ne smije skrivati od hrvatske javnosti. Dok se po raznim ljevičarskim medijima broje „za dom spremni“ na spomenicima hrvatskim braniteljima, u mjestima sa srpskom većinom, pogotovo u Baranji i dijelovima Istočne Slavonije, kao i početkom devedesetih, Hrvati i druge manjine ┼żive u strahu. Milorad Pupovac mo┼że izdavati svoje biltene svake godine ali neka nam netko u njima pronađe slučaj gdje je Hrvat bacio bombu na srpsku kuću, samo zato jer je srpska, znači iz čiste mr┼żnje. Takav incident bi jamačno završio kao prva vijest na BBC-u i CNN-u.

Tako nešto se srećom nije dogodilo. I ne treba. S druge strane, du┼żni smo pru┼żiti zaštitu Hrvatima koji ┼żive u mjestima gdje poredak Republike Hrvatske nikada nije do kraja uspostavljen. Da stvar bude gora, o njemu se govori da je i ranije ubijao, i to kao mladić u Vukovaru.

Ne znamo je li to istina, ali i to je jedna od informacija koje smo dobili. Potrebno je ukinuti zakon o amnestiji i napraviti spisak svih pripadnika srpskih paravojnih postrojbi. Jer tko je mrzio, mrzit će i dalje. A tko je ubijao, činit će to opet. Ne smijemo dopustiti ponavljanje grešaka iz prošlosti.


Iznajmljivanje šatora

Pratite nas i na facebookuViÜe