KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
┼Żupanija nabavila vrijednu opremu za đurđevačke vatrogasce
24.08.2017

   U prostorijama JVP-a Đurđevac u utorak, 22. kolovoza odr┼żana je svečana primopredaja vatrogasne opreme vrijedne 40 tisuća kuna, koja je preko ┼żupanijske Vatrogasne zajednice nabavljena sredstvima Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije i uručena DVD-ima na đurđevačkom području.

  Primopredaji su u ime ┼Żupanije prisustvovali ┼żupan Darko Koren i zamjenik ┼żupana Ratimir Ljubić, a ┼żupan je tom prilikom kazao kako su „vatrogasci u nedavnim gašenjima po┼żara u Dalmaciji još jednom dokazali opravdanost ulaganja u vatrogasni sustav“.

  „Volimo se pohvaliti kako ┼Żupanija ima najviše vatrogasaca na broj stanovnika, koji su se već mnogo puta iskazali u kriznim situacijama, poput nedavnih gašenja po┼żara na hrvatskoj obali. Naša organiziranost, opremljenost i spremnost na pomoć mo┼że biti primjer drugim ┼żupanijama. Ponosan sam na naše vatrogasce, iskreno im zahvaljujem na svemu što čine te im ┼żelim mnogo uspjeha i sreće u daljnjem radu“, poručio je ┼żupan.

  Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči vatrogascima je za┼żelio što manje intervencija, a u ime ┼żupanijske Vatrogasne zajednice obratili su se predsjednik Goran Matoničkin i zapovjednik Zvonimir Habijan koji su naglasili odličnu suradnju s javnim vatrogasnim postrojbama, vatrogasnima zajednicama i DVD-ima. Također su istaknuli kako ┼żupanijska Zajednica i ┼Żupanija kontinuirano ula┼żu u nabavu vatrogasne opreme na sva tri po┼żarna područja, koprivničkom, kri┼żevačkom i đurđevačkom.

  Oprema je uručena DVD-ima Mičetinac, Suha Katalena, Sirova Katalena, Budrovac, Đurđevac, Severovci, Čepelovac i Sveta Ana, a konkretno su dobili električnu motornu pumpu, dvije motorne pumpe za ispumpavanje vode, četiri metlanice za šumske po┼żare, 48 kompleta vatrogasnih radnih odijela, devet kaciga za gašenje šumskih po┼żara, brentaču za uvje┼żbavanje najmlađih vatrogasaca, motorni puhač za gašenje otvorenih po┼żara te digitalnu radio stanicu.

  Ispred JVP-a Đurđevac, Vatrogasne zajednice Grada Đurđevca i okupljenih DVD-a zahvale ┼Żupaniji i ┼żupanijskoj Zajednici uputio je v.d. ravnatelj-zapovjednik JVP-a Matija Markešić, naglasivši kako uvijek imaju razumijevanja za potrebe vatrogasaca.

  Zapovjednik Habijan na kraju je posebno zahvalio DVD-ima na uključivanju u četiri izvanredne dislokacije u Dalmaciji, gdje su pokazali kako se na njih mo┼że računati u svakom trenutku te je najavio kako im slijedi peta smjena redovne dislokacije.


Iznajmljivanje šatora

Pratite nas i na facebookuViÜe