KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUĹ TVENI Ĺ˝IVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Prvi kuhar u Hrvatskoj, s najvećim svjetskim priznanjem
18.09.2017

Dana 10.9.2017. hrvatskom majstoru kuharu, Erichu Glavici iz Koprivnice dodijeljeno je najviše priznanje WACS -a ,World Association of Chefs  Societis.
Gosp. Glavica je time prvi u Hrvatskoj postao Worldchefs certificirani Masterchef.
To je kruna kuharskog rada. Certifikat je dodijeljen kao jamstvo dugogodišnjeg rada, kvalitete,  stečenog znanja, volje da to znanje dijeli s drugima i cjeloĹľivotnog ulaganja u napredak kulinarskog zanata. Certifikat nije lako dobiti, potrebno je proći postupak odobrenja temeljen na ispitivanju dokaza, provjeri  znanja, reakcija na određene situacije, provjeravanju biografskih podataka, radne povijesti te  svjedočenju i preporukama poslodavaca, kolega i klijenata.
Glavica je zanat ispekao u Austriji i kroz dugogodišnju karijeru od 30-ak godina radio je u mnogim hotelima i restoranima diljem svijeta te kuhao za mnoga poznata imena. U svojoj biografiji rado ističe Niki Laudu i Aloisa Mocka . Djeluje pod Hrvatskim  i Austrijskim kuharskim savezom te je aktivan član mnogih kulinarskih udruga. Predsjednik je udruge Chef.hr I udruge kuhara i slastičara Bilogora. Svoje znanje distribuira mladim ljudima kroz mentorstvo.  Također djeluje i kao WACS priznati sudac na međunarodnim natjecanjima gdje rado predstavlja boje Lijepe naše.

 


Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e