KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
┼Żupan Darko Koren i poduzetnici uručili zadarskoj bolnici 100 tisuća kuna
22.09.2017

  Kao što je najavljeno, delegacija Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije, predvođena ┼żupanom Darkom Koren, predstavnicima Hrvatske gospodarske komore ┼Żupanijske komore Koprivnica i ┼żupanijskim poduzetnicima, u četvrtak 21. rujna uručila je zadarskoj Općoj bolnici donaciji od 100 tisuća kuna.

  Inicijativa za pomoć Zadru i okolici, koje su zadesile katastrofalne poplave, potekla je od HGK ┼ŻK Koprivnica, koja je donijela takvu odluku na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća, uz nadu da će biti poticaj i drugim gospodarskim subjektima. U donaciju zadarskoj bolnici uključile su se tvrtke Radnik, Piškornica sanacijsko odlagalište, Hartmann, KTC i Rasco, kao i Belupo i Podravka, koja je s partnerima trgovačkim lancima Konzum, Velpro, Metro, Tommy, Müller, Dm i Bipa pokrenula zajedničku akciju. Naime, u periodu od 16. do 23. rujna svi će Podravkini proizvodi bit 30 posto jeftiniji na svim prodajnim mjestima navedenih trgovačkih lanaca u Zadru i Ninu.

  U svom obraćanju prilikom primopredaje donacije, ┼żupan je naglasio kako su u „kriznim situacijama najva┼żniji zajedništvo i solidarnost te kako su ovo tek prvi koraci prema budućnoj suradnji po svim pitanjima, od gospodarstva i kulture“. Zahvalivši Komori na pokretanju inicijative te ┼żupanijskim poduzetnicima, ┼żupan je Zadranima po┼żelio što br┼żu obnovu poplavljenog područja, a u dobrim ┼żeljama pridru┼żio mu se i potpredsjednik za Korporativni marketing, razvoj i komunikacije Podravke te član Gospodarskog vijeća HGK ┼ŻK Koprivnica Vedran Šimunović, pozvavši i druge poduzetnike da se uključe u pomoć Zadru i okolici.

  Zahvale na donaciji i podršci u teškim trenucima uputili su ┼żupan Zadarske ┼żupanije Bo┼żidar Longin, gradonačelnik Zadra Branko Dukić i ravnatelj Opće bolnice Zadar ┼Żeljko Čulina, a neposredno prije primopredaje, u zadarskoj je ┼Żupanijskog upravi odr┼żan prijem za ┼żupana Korena i suradnike.

 


Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e