KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Darko Koren odr┼żao prijem za nagrađene uzgajivače svinja
22.09.2017

Kako bi im čestitao na izvanrednim rezultatima koje su postigli na 25. jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu u Gudovcu, u sklopu kojeg je odr┼żana 25. dr┼żavna stočarska izlo┼żba, ┼żupan Darko Koren u petak, 22. rujna  priredio je prijem za uzgajivače svinja Valentina Rumeka, Ivicu Kosa, Branka Dulikravića i Mladena Či┼żmešinkina.

  U svinjogojskom djelu izlo┼żbe ukupno je izlo┼żeno 45 grla, a naši su uzgajivači postigli sljedeće rezultate:

  • u kolekcija nerasta pasmine landras prvo mjesto osvojio je Valentin Rumek (Gabajeva Greda)
  • u kolekciji nazimica pasmine landras prvo mjesto osvojio je Ivica Kos (Finčevec), dok je drugo mjesto osvojio Branko Dulikravić (Velike Sesvete)
  • u kolekciji nerasta terminalnih pasmina prvo mjesto osvojio je Mladen Či┼żmešinkin (Medvedička)
  • u kolekciji rasplodnih krmača crne slavonske pasmine prvo mjesto osvojio je obrt Bilogora (Velike Sesvete)
  • nagradu za šampionsko grlo cijele svinjogojske izlo┼żbe osvojio je nerast pasmine landras uzgajivača Branka Dulikravića (Velike Sesvete)

  ┼Żupan je kazao kako se Koprivničko-kri┼żevačka ┼żupanija, prema brojnom stanju svinja svih uzrasta i broja proizvođača, nalazi na petom mjestu u Republici Hrvatskoj, a u svinjogojskoj proizvodnji radi 423 posjednika svinja koji imaju u uzgoju više od 10 komada svinja u tovu, evidentiranih u Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji.

  Naglasivši značaj poljoprivrede u ┼Żupaniji, ┼żupan je dodao: „Vaši rezultati plod su dugogodišnjih ulaganja i truda, ne samo vas, nego i vaših obitelji, a mi smo ponosni što imamo uzgajivače sa znanjem i voljom da budu najbolji. Osim što je vaš uspjeh promocija vaše proizvodnje, ujedno je to i najbolja promocija Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije.  ┼Żelim vam i nadalje brojne nagrade i priznanja, a ┼Żupanija i naše stručne slu┼żbe na raspolaganju su vam za svu potrebnu podršku.

  U ime uzgajivača obratio se Valentin Rumek, koji je prvak na Sajmu već punih devet godina, pojasnivši kako je, „uz marljiv rad, potrebno mnogo ulagati i u edukaciju, te kako pasmine koje uzgajaju ne slu┼że za dobivanje mesa nego za očuvanje genetskog materijala“. Dodao je kako na svom imanju ima 30 krmača, koja zahtijevaju poseban način prehrane i uvjete dr┼żanja.

  Čestitke uzgajivačima uputio je i zamjenik ┼żupana Darko Sobota, istaknuvši kako ┼Żupanija u brojnom stanju svinja ima blizu 15 tisuća krmača i 47 tisuća tovljenika te kako se gospodarstvom bavi oko 6 tisuća gospodarstava koja proizvedu više od 97 tisuća svinja uzrasta i dobi.

 


Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e