KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUĹ TVENI Ĺ˝IVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
HRVATSKA PREGAZILA UKRAJINU
09.10.2017

Hrvatska je u Ukrajini slavila rezultatom 2:0 i izborila play-off kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo! Junak velike pobjede u Kijevu je dvostruki strijelac Kramarić. 

Hrvatska će u dodatnim kvalifikacijama biti nositelj, a iz ove skupine na Svjetsko prvenstvo otišao je prvoplasirani Island koji je lako rezultatom 2:0 pobijedio Kosovo. 

Na tablici drugoplasiranih momčadi Hrvatska je preskočila Irsku i Slovačku i u Ĺľdrijebu dodatnih kvalifikacija 17. listopada u Zürichu bit će među nositeljima. U nekoj ludoj teoriji Grci mogu ostati bez playoffa, ali samo u slučaju ako u utorak ne pobijede Gibraltar na svojem terenu, a BiH pobijedi u Estoniji. U tom slučaju bi BiH skočila na drugo mjesto skupine H, ali ne bi ušla među osam najboljih drugoplasiranih momčadi. Tamo bi se onda umjesto Grka našli Slovaci.

O pobjedniku skupine B sutra u izravnom dvoboju odlučuju Portugal i Švicarska, a poredak nositelja bit će nešto jasniji nakon sutrašnje utakmice Nizozemske i Švedske. Prema sadašnjem stanju FIFA-ina ljestvica reprezentacija u doigravanju izgleda ovako:

Nositelji:

Portugal/Švicarska

Italija

Hrvatska

Sjeverna Irska

Nenositelji:

Švedska

Danska

Irska

Grčka

Prve utakmice igraju se od 9. do 11., a uzvrati od 12. do 14. studenog. .Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e