KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUĹ TVENI Ĺ˝IVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
ZAPOČEO LOV ZA IVICOM TODORIĆEM
25.10.2017

Uz europski uhidbeni nalog koji je na snazi za Ivicem Todorićem, prvookrivljenim u aferi Agrokor i vlasnikom koncerna Agrokora raspisana je i crvena Interpolova tjeralica što znači da bi Todorić u svim zemljama članicama Interpola (186 zemalja) trebao biti uhićen, a o njegovom uhićenju trebala bi biti upoznata Hrvatska.

Ukoliko se tako nešto dogodi Hrvatska bi zatim toj zemlji u kojoj je uhićen trebala podnijeti zahtjev za izručenjem što je garancija da će Hrvatska uhićenu osobu procesuirati.

Dok Europski uhidbeni nalog vrijedi samo za područje zemalja EU, međunarodna tjeralica ima puno širi doseg i vjerojatno je raspisana kako bi se prevenirala mogućnost da se Todorić ne nalazi na području Europske Unije.

Crvena tjeralica za Todorićem zasad nije vidljiva na Interpolovim internetskim stranicama, a po nekim objašnjenjima tjeralica postaje javna tek kad se iscrpe sve ostale mogućnosti.

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, i 12-oro Agrokorovih menadĹľera te revizora pokrenuta je prošlog tjedna zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna pri čemu je istraĹľni zatvor određen samo za Ivicu Todorića.

 


Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e