KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Dra┼żen Keleminec : Kako sam zaustavio prodaju Mesne industrije Podravke
31.10.2017

Dolaskom SDP-a i Ivice Račana 2000. godine na vlast u Hrvatskoj,  u Podravci se dogodila smjena predsjednika Uprave sada pokojnog Ante Babića.

Za Antu Babića mogu reći da je bio čovjek visokih moralnih načela i kao takav nije odgovarao SDP-u.

Ivica Račan i SDP umjesto Ante Babića za predsjednika Uprave Podravke postavili su Darka Marinca iz Zagreba. U dolasku Darka Marinca u Podravku svoje prste imao je i tadašnji predsjednik Stjepan Mesić.

U to vrijeme financijski sponzor SDP-a i HDZ-a bio je Ivica Todorić , a Ante Babić suprostavio se gazdi kod pokušaja otimanja Podravke pa je jasno zašto je smijenjen.

Pošto je zaustavljen proces otimanja Podravke , uspostavljena nova Uprava započela je sa pripremama prodaje dijelova Podravke.

Prva na odstrelu našla se Mesna industrija Podravka.

Sreća u nesreći bila je ta da se u vodstvu Podravke nalazio i član koprivničkog HSLS-a Davor Cimaš. Da podsjetim,  HSLS je bio koalicijski partner SDP-a i temeljem toga Davor Cimaš postao je član nove podravkine Uprave.

Jednog dana nazvao me Davor Cimaš i zamolio da se nađemo. Našli smo se, a Davor Cimaš iznio mi je informaciju da je krenula prodaje Mesne industrije Podravke Mađarima. Davor Cimaš dao mi je kompletni spis i raspored prodaje Mesne industrije Podravke , a zamolio da nikome ne ka┼żem da sam to od njega dobio.

Na svim dokumentima pisalo je POSLOVNA TAJNA. Davor Cimaš zamolio me da nešto učinim da se spriječi prodaja Mesne industrije Podravke kao što sam uspješno spriječio otimanje Podravke od strane Ivice Todorića.

U mojim rukama nalazilo se nešto veliko i moje razmišljanje usmjerilo se na poteze koji će donjeti do zaustavljanje procesa prodaje Mesne industrije Podravke.

Zaključio sam da je najbolje o tome obavijestiti javnost preko medija. Tako sam dogovorio susret sa tada dopisnikom Večernjeg lista u Koprivnici Robertom Mihaljevićem.

Moja malenkost i Robi Mihaljević sastali smo se u podravkinoj pivnici na Zrinskom trgu u Koprivnici. Pokazao sam mu što posjedujem, a  nakon razgovora i pregleda dokumentacije  objavio je tekst sa naslovom da  Uprava Podravke ┼żeli prodati Mesnu industriju Mađarima.

Nakon što je Večernji list objavio da se ┼żeli prodati Mesnu industriju Podravke, Uprava Podravke saznala je  da posjedujem dokumentaciju koju ne bi trebao posjedovati.

Nakon nekoliko dana bio  sam pozvan na sedmi kat u ured sada pokojnog ┼Żeljka Đurđine, člana Uprave Podravke.

┼Żeljko Đurđina rekao mi je tada da sam odavanjem poslovne tajne učinio tešku povredu radne discipline i da zbog toga mogu dobiti otkaz.

Rekao mi je da su se  digli radnici Mesne industrije Podravke i došli prosvjedovat ispred upravne zgrade sa no┼żevima i traktorima da bi ih on sve poslak k meni.

Tra┼żio je od mene  da ka┼żem tko mi je dao dokumentaciju. Ja sam bio svjestan da ako ka┼żem tko mi je dao da stavljam u opasnost i sebe i Davora Cimaša.

Pošto ┼Żeljko Đurđina nije od mene uspio saznati tko mi je dao dokumentaciju odustali su od pretnji. Da su mi tada dali otkaz  još više bi se izlo┼żili problemima jer su znali da među njima imam čovjeka koji  diše patriotski, diše za Podravku.

Sada ┼żelim objasniti kako su htjeli prodati Mesnu industriju Podravke Mađarima ?

Prvi zadatak Uprave Podravke trebao je biti da od Mesne industrije stvore gubitaša. Da to uspiju promjenili su naziv u Danica mesna industrija.

Započela je druga faza plana u kojoj su se proizvodi prodavali pod imenom Danica. Znamo da je kupca teško naučiti na nešto novo, a znamo da je brend, brend.

Kupci u Hrvatskoj nisu bili upoznati da je Danica u stvari Podravka.  Pošto to kupci nisu znali,  prestali su kupovati proizvode Mesne industrije Podravke jer su mislili da je Danica neka privatna kompanija. Upravo je to ┼żeljela Uprava Podravke,  ┼żeljeli su da se ostvaruje manja prodaja radi stvaranja gubitaša i tako da se lakše proda Mađarima.

Na taj način,  Uprava Podravke došla je do ┼żeljenog cilj i proces prodaje mogao je započeti. Krenuli su sa prezentacijom javnosti da je Mesna industrija Danica gubitaš i da je za Podravku najbolje da je se riješi tj. proda.

Kao što sam rekao, iza toga krio se prljavi plan kako da Mesnu industriju Podravke prodaju Mađarima. Moram naglasiti da je u dokumentaciji koju posjedujem bilo sve navedeno od A do ┼Ż pa čak sa  datumima sastanaka sa Mađarima.

Pošto sam medijski razotkrio plan, pošto sam ja i mediji imali taj plan u svojim rukama, da se nebi još više kompromitirala,  Uprava Podravke odustaje od prodaje Mesne industrije Danica.

Ubrzo su sa imena Danica ponovno vratili stari naziv  i gle čuda započinje  preporod Mesne industrije Podravke. Mesna industrija više ne posluje s gubitkom već sa dobitkom.

podravkaš Dra┼żen Keleminec

 


Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e