KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUŠTVENI ŽIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Mreža Koprivnica: Tražimo hitnu objavu nacrta gradskog proračuna i javnu raspravu
14.11.2017

Koprivnička vlast nije u zakonskom roku građanima na uvid dala nacrt gradskog proračuna za iduću godinu, a ni otvorila javnu raspravu, rečeno je, između ostaloga, na osnivačkoj sjednici podogranka "Jug" Mreže nezavisnih lista.

Koprivničanci su tako za sada uskraćeni za uvid i sudjelovanje u davanju svojeg mišljenja o tome na što se troši njihov novac, rekao je predsjednik koprivničke Mreže Miljenko Flajs. Dodaje kako je krajnji rok do kojeg bi Gradskom vijeću trebalo dostaviti prijedlog proračuna 15. studenoga, no pitanje je hoće li se to do toga datuma i dogoditi.

- Nije moguće vidjeti nacrt gradskog proračuna iako je, prema Kodeksu savjetovanja sa zainteresiranom javnošću, 1. studenoga ta mogućnost trebala biti otvorena. Čim se dokument pojavi, mi ćemo se javiti za raspravu jer o nacrtu proračuna koji se spušta sa 200 milijuna na 180 imamo svašta za reći, kaže Flajs.

U Mreži su podsjetili i na ovogodišnju proračunsku rupu od 4 milijuna kuna koja je ostala nakon prodaje plinskog biznisa za 21 milijun, a koprivničkoj vlasti zamjerili što se u svečanom ozračju Dana grada nisu osvrnuli na stvarne probleme građana, već se bavili isključivo uljepšanom stranom priče.

- Nisu se bavili problemom grijanja na Trgu kralja Tomislava gdje su u suradnji s RWEom najavili famozne kotlovnice, a nismo čuli ni što koprivnička vlast planira s Pevecom, najvećim investicijskim promašajem u povijesti bilo koje gradske uprave u ovome gradu, zaključio je Flajs.

Prisutni predsjednik Mreže nezavisnih lista Darko Koren izrazio je žaljenje što gradska vlast često samu sebe izolira od svih ostalih.

- Ne možete nekoga kontinuirano pljuvati i svašta govoriti i drugi dan očekivati da će vam nešto napraviti ili pomoći te da ćete nešto moći riješiti. Taj zid koji je stvoren oko Koprivnice, nažalost osjećaju i plaćaju svi građani, zaključio je Koren.

Što se tiče Mrežinog novoosnovanog, koprivničkog podogranka Jug, u njega spadaju mjesni odbori Dubovec, Starigrad, Draganovec i Jagnjedovec. Za predsjednika te osnovane organizacije izabran je Ivan Golubić, potpredsjednik je Bojan Osman dok će funkciju tajnice obavljati Katica Zobec.

„Foto: Miljenko Flajs, predsjednik Mreže Koprivnica; Katica Zobec, tajnica podogranka Jug; Ivan Golubić, predsjednik podogranka Jug; Bojan Osman, potpredsjednik podogranka Jug; Darko Koren, predsjednik Mreže nezavisnih lista / Mreža„Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e