KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUĹ TVENI Ĺ˝IVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Hrvatska večeras mora srušiti Francusku za polufinale
24.01.2018
Hrvatska rukometna reprezentacija večeras u zagrebačkoj Areni igra protiv Francuza za prolazak u polufinale Europskog prvenstva. Ulaznice za večerašnji susret su već odavno rasprodane, a na crnom trĹľištu doseĹľu cijene do vrtoglavih osam tisuća kuna.
No oni sretnici koji su ulaznice uspjeli kupiti na vrijeme večeras će uĹľivati u majstorijama najboljih rukometaša svijeta. Na jednoj strani bit će Luka Cindrić, po mnogima najbolji rukometaš svijeta u 2017. godini, a na drugoj strani stajat će legendarni Nikola Karabatić, od kojeg Francuzi puno očekuju, kao i svaki put kada igraju protiv nas.
Hrvatska je posljednju utakmicu protiv Francuza na domaćem terenu igrala 2009. godine u finalu Svjetskog prvenstva. Francuzi su tad u Areni slavili s 24:19 i uzeli Hrvatima zlato pred 15 tisuća domaćih navijača. 
 
Hrvatska će se plasirati među četiri najbolje reprezentacije Europskog prvenstva ako u posljednjem kolu u srijedu u Areni pobijedi Francusku ili odigra neriješeno. U jednom slučaju bio bi dovoljan remi ili bilo kakva pobjeda, a u drugom pobjeda od najmanje dva ili tri gola razlike.
 
Hrvatska mora pobijediti s najmanje dva razlike ako u toj pobjedi zabije najmanje 22 gola, a s tri razlike ako zabije manje od 22 gola. Tada bi imala, ako Švedska pobijedi Norvešku, isti broj bodova kao Švedska, ali i bolju gol-razliku od nje u trokutu s Francuzima.
 
Ako u posljednjem kolu Norveška pobijedi Švedsku, onda će Hrvatskoj kasnije trebati neriješeno ili bilo kakva pobjeda protiv svjetskih prvaka. Ako Norveška i Švedska odigraju neriješeno, Hrvatskoj treba bilo kakva pobjeda.


Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e