KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
IZ RADA VLADE RH.
25.01.2018

Na zatvorenome dijelu današnje, 77. sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajališta za sastanke Vijeća ministara i to Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH) koje će se odr┼żati 29. siječnja 2018. godine i Vijeća opće poslove (GAC-Art. 50), također 29. siječnja 2018.

Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim dr┼żavama članicama na sastancima Europskoga vijeća i Vijeća ministara, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju.  Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta dr┼żava članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.   

Vlada je dala odgovor na ┼żalbu Visokom upravnom sudu u upravnom sporu zbog razrješenja.

 

Vlada je informirana o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici

Hrvatskoj.

 

Usvojeno je usmeno izvješće s pregledom zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2018. godinu.

Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima.

Prof. dr. sc. prim. Vili Beroš i Gordan ┼Żanić imenovani su pomoćnicima ministra zdravstva.

 

Vlada je povukla ovlaštenje dr┼żavnoj slu┼żbenici Elizabeti Repić Perković za obavljanje poslova predstojnika Ureda dr┼żavne uprave u Koprivničko-kri┼żevačkoj ┼żupaniji, te je predstojnikom Ureda dr┼żavne uprave u toj ┼żupaniji temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju imenovala Tihomira Kvakarića.

Ponovno je dano ovlaštenje dr┼żavnom slu┼żbeniku Bo┼żi Zebi za obavljanje poslova zamjenika dr┼żavnog tajnika Središnjeg dr┼żavnog ureda za razvoj digitalnog društva, do provedbe javnog natječaja za imenovanje zamjenika dr┼żavnog tajnika Središnjeg dr┼żavnog ureda za razvoj digitalnog društva, a najdu┼że do šest mjeseci, jer mu dosadašnje ovlaštenje istječe 27. siječnja 2018. godine.

Razriješena je dosadašnja predsjednica Stručnog povjerenstva za praćenje sigurnosti opskrbe tr┼żišta nafte i naftnih derivata Sabina Škrtić, zamjenik predsjednice Srdjan Vlaović te članovi Marijan Varga, dr. sc. Nikola Vištica, Darko Markotić, Branko Poljak i David Korošec. Novim je predsjednikom Stručnoga povjerenstva, kao predstavnik ministarstva iz područja energetike imenovan Domagoj Valid┼żić,  a zamjenicom predsjednika, koja je po polo┼żaju kao predsjednica Uprave Agencije za ugljikovodike, Barbara Dorić.  Novim je članovima Stručnog povjerenstva za praćenje sigurnosti opskrbe tr┼żišta nafte i naftnih derivata, kao predstavnika ministarstva iz područja energetike, predstavnika Hrvatske energetske regulatorne agencije, te predstavnika energetskih subjekata s najvećim udjelom na tr┼żištu nafte i naftnih derivata u veleprodaji, Vlada imenovala Damira Štambuka, dr. sc. Nikolu Višticu, Darka Markotića, Vladimira Kuzmića i Borisa Antolovića.

Vlada je razriješila dosadašnjega člana Nacionalnoga vijeća za kibernetičku sigurnost, Petra Vitasa. Novim je članom toga Nacionalnoga vijeća, kao predstavnika Dr┼żavne uprave za zaštitu i spašavanje, Vlada imenovala Davora Speveca.

Vlada je u Povjerenstvo za tumačenje Temeljnog kolektivnog ugovora za slu┼żbenike i namještenike u javnim slu┼żbama, sukladno Temeljnom kolektivnom ugovoru za slu┼żbenike i namještenike u javnim slu┼żbama (Narodne novine, broj 128/17) imenovala predstavnika Stipu Mamića, zamjenicu predstavnika Tanju Malinac, predstavnicu Mariju Pećanac i zamjenicu predstavnice Kristinu Hrgar te predstavnika Matiju Kikelja i zamjenicu predstavnika Sandru Pipunić.

                                                                                             

Vlada je imenovala Milana Plećaša ravnateljem Centra za restrukturiranje i prodaju, temeljem prijedloga Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju, a nakon provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.                                                                                                                                                                          

Skupštini društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o. Vlada je predlo┼żila imenovanje Frane Luetića za direktora društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o., sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednike i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci.

                                                                                                                     

Vlada je, zbog isteka mandata, koji istječe 27. siječnja 2018. godine, Hrvatskom saboru na donošenje uputila odluku o razrješenju  predsjednika i članova Upravnoga vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, i to: Petra-Pierrea Mateka, Branke Bjedov Kostelac, Marija Radakovića, Silvane Bo┼żić i Gordane Letica.

Istodobno, Vlada je utvrdila odluku i uputila je u Hrvatski sabor na donošenje, o imenovanju dr. sc. Ante ┼Żigmana novim predsjednikom Upravnoga vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, te Antuna Palarića, dr. sc. Tomislava Ridzaka, Ilijane Jeleč i Jurice Jednačka novim članovima Upravnoga vijeća.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e