KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUÅ TVENI ŽIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
SMIÅ LJEN I ORGANIZIRAN NAPAD NA UDOVICE HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA
25.01.2018

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije podnijela je pritužbu pučkoj pravobraniteljici Lori Vidović i pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić na film "Ministarstvo ljubavi" jer smatraju da se njegovim prikazivanjem u programu HRT-a i na različitim javnim događajima grubo narušava ljudsko dostojanstvo udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Film promovira mržnju prema udovicama te kako vrijeđa njihov ugled i čast.

"Film prikazuje udovice ubijenih i umrlih hrvatskih branitelja upravo jer su udovice i pritom ih na temelju toga statusa prikazuje na način koji vrijeđa njihovo dostojanstvo, čast i ugled kao udovica - žena čiji su muževi na najokrutniji način ubijeni u oružanoj agresiji na Republiku Hrvatsku braneći hrvatsku državu", stoji u priopćenju UUHBDR RH. 

Poticanje mržnje prema udovicama

"Udovice se tijekom cijelog filma, financiranog javnim novcem kroz HAVC i HRT, dakle u ime RH, prikazuju na nehuman, ponižavajući, seksistički i degradirajući način kao objekti koje više inspektora 'lovi'", ocjenjuje udruga.Iznajmljivanje Å¡atora
Pratite nas i na facebookuVi?e