KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
PREDSJEDNICE, GDJE JE SADA SUĆUT ?
30.01.2018

„Nemam se čega sramiti jer sam cijeli ┼żivot pošten prema svima. Ništa nisam ukrao, nikoga prevario, a nisam ni sudjelovao u privatizacijama. Kao dragovoljac sam 10. srpnja. 1991. godine pristupio policiji i odmah otišao u Pakrac. Nakon toga sam postao član A satnije bjelovarske 105 brigade i prošao sva bojišta Istočne i Zapadne Slavonije kao i Posavine. Sramiti se mo┼że vlast koja nas je u ovolikom broju dovela u pučke kuhinje”, objavio je portal Bjelovar.live ispovijest dva puta ranjenog Joze Topalovića koji je zbog mirovine od samo 1.500 kuna „ulovljen” na ručku u bjelovarskoj pučkoj kuhinji.

Nakon samo mjesec dana od ovog razgovora, Jozo Topalović je legao na tračnice i dočekao vlak…

Ovaj branitelj ┼żivot je okončao svojevoljno, te je tako pojačao ionako crnu statistiku suicida u redovima bivših vojnika koji nisu mogli, znali ili ┼żeljeli pronaći izlaz iz poratne svakodnevnice koja nikome nije laka, a posebno ratnim vojnim invalidima i PTSP-ovcima koji su umrli bez ostvarivanja svojih prava.

Jozo Topalović bio je upravo jedan od takvih. Njegova smrt provukla se ispod medijskih radara za razliku od smrti odvjetnika Marijana Han┼żekovića čijoj je obitelji sućut izrazila predsjednica osobno, a što je polučilo gomilu komentara ispod vijesti o smrti Topalovića:

„Predsjednice, hoćete li i Jozinoj obitelji poslati telegram?”, „Ako je Han┼żeković bio humanist, što je onda bio Jozo koji je dva puta ranjen za Hrvatsku”, ni┼żu se takve i slične usporedbe ogorčenih čitatelja.

No, sve i da je predsjednica imala informaciju i ┼żelju da pošalje telegram sućuti, ne bi imala kome. Portal Bjelovar.live piše kako je Jozo prikupio 25 godina sta┼ża na ┼żeljeznici te da je nakon Oluje morao otići u mirovinu jer „nije mogao pronaći liječničku komisiju u H┼Ż-u”, a u razgovoru s njim doznali su da je posve sam i bez obitelji.

Tako je samoubojstvo višestruko ranjivanog hrvatskog branitelja koji je jeo u pučkoj kuhinji spalo na vijest koja je bila značajna samo portalu regije u kojoj je ┼żivio. Svima ostalima nije bio zanimljiv jer je, kako je sam rekao pred smrt, „pošten, nije ništa ukrao niti ikoga prevario”.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e