KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
┼Żupan Darko Koren potpisao ugovore s izvođačima radova u sklopu projekta POZDRAV
01.02.2018

┼Żupan Darko Koren, Stjepan Topolko iz tvrtke S.K.I.M.T. d.o.o. te Marija Vrabelj iz tvrtke Graditeljstvo Vrabelj u četvrtak, 1. veljače u prostorijama ┼Żupanijske uprave potpisali su ugovore o izvođenju radova u ordinacijama Doma zdravlja Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije, sklopu projekta „POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-kri┼żevačkoj ┼żupaniji“.

┼Żupan je pritom zahvalio svima uključenima, kazavši kako će projekt omogućiti poboljšanje standarda zdravstvenih usluga na području ┼Żupanije, a posebno na područjima sedam općina – Hlebina, Kloštra Podravskog, Podravskih Sesveta, Svetog Ivana ┼Żabno, Virja, Drnja i Gole.

Kao što smo najavili početkom godine, 2018. će biti obilje┼żena ulaganjima u zdravstveni sektor, obzirom na to da smo se prijašnjih godina, u skladu s potrebama, više koncentrirali na investicije u obrazovanju. Prije svega, čekaju nas velika ulaganja u zdravstvenu infrastrukturu, a jedan od takvih projekata je i POZDRAV, kojim će zaposlenici i koncesionari Doma zdravlja, kao i pacijenti, dobiti kvalitetnije uvjete u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Time se ujedno ┼żeli utjecati na smanjivanje upućivanja u sekundarnu i specijalističku zdravstvenu zaštitu.“, pojasnio je ┼żupan, za┼żeljevši uspjeh u daljnjoj realizaciji projekta.

U ime projektnog partnera Doma zdravlja, potpisivanju ugovora prisustvovala je ravnateljica Marija Krajina koja je izrazila zadovoljstvo nastavkom radova te dodala kako predstoji nabava medicinsko-tehničke te informatičke opreme, ujedno pohvalivši projektni tim na uspješnoj provedbi projekta.

Marija Vrabelj i Stjepan Topolko istaknuli su zadovoljstvo što su njihove tvrtke izabrane u postupku javne nabavu te što će raditi na domaćem terenu.

Tvrtka S.K.I.M.T. izvodit će radove na elektroinstalacijama u domovima zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu, s time da je vrijednost radova u Koprivnici 635.908,13 kune s PDV-om, a u Đurđevcu 121.156,25 kuna s PDV-om. U ambulantama u Hlebinama, Kloštru Podravskom, Podravskim Sesvetama, Svetom Ivanu ┼Żabno, Virju, Drnju i ┼Żdali tvrtka Graditeljstvo Vrabelj izvest će građevinsko-obrtničke radove, ukupno vrijedne 431.760,63 kune s PDV-om.

Rok za završetak radova je 120 dana, ovisno o vremenskim uvjetima, a vrijedi podsjetiti kako će se kroz projekt opremiti ginekološke ordinacije te ordinacije obiteljske i dentalne medicine kod 16 koncesionara, kao i ordinacije dentalne zdravstvene zaštite, obiteljske medicine, zdravstvene zaštite predškolske djece, zdravstvene zaštite ┼żena, pedijatrijske zdravstvene zaštite, fizikalne terapije i radiologije u Domu zdravlja. Na taj će se način omogućiti pru┼żanje 17 novih usluga koje navedene ordinacije dosad nisu pru┼żale, modernizirat će se općinske ambulante kao i domove zdravlja, a sve to će u konačnici utjecati na veću kvalitetu ┼żivota i ostanak građana u ruralnim područjima.

Projekt je odobren u sklopu Poziva „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pru┼żatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini“, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“, od Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ukupna vrijednost projekta je 8.268.710,10, prihvatljivi troškovi iznose 8.007.322,55 kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo je 6.700.186,35 kuna bespovratnih sredstava, s time da je izvor financiranja Europski fond za regionalni razvoj. Udio vlastitog sufinanciranja za ┼Żupaniju iznosi 1.307.136,20 kuna, a od tog iznosa 80% financira Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini. Projekt traje do lipnja 2019. godine.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik ┼żupana Ratimir Ljubić, pročelnica Slu┼żbe ureda ┼żupana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti ┼Żeljka Koluder Vlahinja, voditelj projekta Vladimir Šadek te članica projektnog tima Melita Bušljeta.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e