KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Hrvatska u Kini nagrađena kao najpo┼żeljnija nova turistička destinacija
08.02.2018

Prema odluci čitatelja kineskog izdanja časopisa Travel+Leisure, Hrvatska je nagrađena u kategoriji najpo┼żeljnije nove europske destinacije za kineske turiste u 2018.godini. Svečana dodjela nagrada „China TravelAwards – World Best Awards“ odr┼żana je u Šangaju, uz nazočnost diplomatskih predstavnika, predstavnika turističkih zajednica, hotela, turoperatorate predstavnika aviokompanija, koji su svatko u svojoj kategoriji nagrađeni od strane ovog poznatog časopisa kojega čita više od milijun ljudi u Kini.

Osvojenu nagradu komentirao je i direktor Glavnog ureda HTZ-aKristjan Staničić koji je naglasio da je ovo prva nagrada ovakvog tipa koju je Hrvatska primila na kineskom tr┼żištu„Osvojena nagrada iznimno nas veseli i to posebno u godini koja je proglašena turističkom godinom EU-Kina. Nagrada potvrđuje i odlične potencijale Hrvatske kao turističke destinacije na velikom i nama izuzetno značajnom kineskom tr┼żištu. Potvrda je to naših procjena i odluka da pojačamo prisutnost Hrvatske u Kini kroz provedbu dodatnih promotivnih aktivnosti, ali i kroz otvaranje ureda predstavništva HTZ-a u Šangaju. Ohrabruju nas rezultati iz prošle godine tijekom koje smo s kineskog tr┼żišta ostvarili visoke dvoznamenkaste poraste turističkog prometa i to 57 posto u dolascima i 48 posto u noćenjima“, izjavio je direktor Staničić, dodavši kako je Hrvatska spremna na veći dolazak kineskih turista koji nisu isključivo motivirani dolaskom u Hrvatsku zbog sunca i mora, već posebno cijene naše prirodne ljepotete povijesnu i kulturnu baštinu.

Nagradu, koja se dodjeljuje već 12 godina, primila je Bisera Fabriosavjetnica u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini. Natjecanje za najpo┼żeljniju novu destinaciju organizirano je tijekom druge polovine prošle godine, a čitatelji su birali novu destinaciju koju namjeravaju što skorije posjetiti. Osim Hrvatske koja je odabrana u kategoriji europskih destinacija, nagrade su još osvojile Argentina, Tahiti i Mianmar, dok su najboljim „starim“ destinacijama proglašene Australija, Japan i Tajland.

Kineski Travel+Leisuredioje američkog Travel + Leisure časopisa u vlasništvu Time Inc. grupe. Prema riječima direktorice časopisaDiggleTian čak 70 posto kineskih turista koji će tijekom ove godine putovati u inozemstvo još uvijek ne zna koju će točno destinaciju odabrati za svoje putovanje.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e