KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUĹ TVENI Ĺ˝IVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Predsjednik Vlade s predsjednikom EV Tuskom, predsjednikom EK Junckeromi kolegijem povjerenika EK
17.02.2018

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravi danas u Bruxellesu, gdje je u tijeku sastanak s predsjednikom Europske komisije Jean-ClaudeomJunckerom i kolegijem povjerenika Europske komisije.

Predsjednik Vlade ujutro se sastao s predsjednikom Europskoga vijeća DonaldomTuskom.  Bilo je riječi o temama na dnevnom redu neformalnog sastanka Europskog vijeća 23. veljače 2018, institucionalnim pitanjima i pripremama za pregovore o sljedećem Višegodišnjem financijskom okviru za razdoblje nakon 2020. Za svako od pitanja predsjednik EV Tusk će sutra objaviti „decision note“, a Europska komisija je danas objavila svoj paket dokumenata o istim pitanjima. Na sastanku su uz predsjednika Vlade Plenkovića bile potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

Nakon susreta s predsjednikom Europskog vijeća Tuskom, predsjednik Vlade sudjeluje na sastanku s predsjednikom Europske komisije Jean-ClaudeomJunckerom i kolegijem povjerenika.

Na sastanku s povjerenicima uvodno se obratio predsjednik Europske komisije Juncker, a potom je predsjednik Vlade Plenković izvijestio o pripremama za hrvatsko predsjedanje Vijećem EU 2020. i prioritetima tog predsjedanja te predstavio hrvatski pogled na budućnost Europe, strategiju prema zapadnom Balkanu te gospodarska i financijska pitanja EU.

Po završetku sastanka s kolegijem povjerenika, predsjednik Vlade Plenković odvojeno će se susresti s predsjednikom EK Junckerom, nakon čega je predviđena zajednička izjava za medije.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e