KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Istanbulska konvencija je osmrtinca Hrvatskoj
20.03.2018

Piše: Rudi Tomić

Nisam imao nakanu pisati o zloćudnosti  ''Istanbulske konvencije'' (u nastavku  IK), jer su već napisane brojne analize (pročitao sam  oko 56 osvrta o IK od polovice studenog  2017. do danas 19. 03 2018.) - nema što nije rečeno. Ali himbene izjave vladajuće vrhuške ponukale su me na ovaj osvrt:

(a) predsjednika Vlade Andreja Plenkovića: ''u IK ne piše da se uvodi  rodna ideologija i oni koji to tvrde nisu pročitali IK ili da je nisu razumjeli.'', bila je poni┼żavajuća poruka hrvatskom intelektualcima, znanstvenicima svjetskog glasa, akademicima u domovini i dijespori, piscima i političarima;

(b) predsjednika Sabora Gorana Jandrokovića: ''Moramo voditi računa da nijednom svojom izjavom ne dovedemo u pitanje vladajuću koalicuju'', bila je  uvrijeđujuća poruka  članovima HDZ-a  na skupu u Velikoj Gorici, jer ako se uvrijedi Pupovca - pada Vlada;

(c) predsjednika SDSS i saborskog zastupnika Milorada Pupovaca: ''Svi oni koji govore da je to priča o rodnoj ideologiji zapravo šire mantru kojom bi  htjeli dokinuti građanski rast i širenje građanskih prava i slobode, koji bi ograničili ustavnu dr┼żavu i nametnuli vrijednosti koje nemaju veze s modernom dr┼żavnom. Umjesto da odlučno branimo vrijednosti antifašizma kao što to čini većina zemalja Europe, mi popuštamo i povlačimo se prema onima koji bi revitalizirali pora┼żene snage u 2. svjetskom ratu koji otvoreno zagovaraju vrstu  umivene, oprane pora┼żene politike Ante Pavelića i NDH.'' Umjesto ratificiranja IK, postavimo četnika Milorada Pupovca za predsjednika Vlade u RH, koji bi po┼żelio Hrvatima  kao car Kaligule Rimljanima, da imaju jednu šiju, da jednim mahom svima odrubi glavu. 

Mogli bismo citirati sve do jednog  domoljubnog pisaca koji su objavili svoja kritička gledišta u svezi s IK, ali to nije ni potrebno, jer su - pismeni i polupismeni Hrvati u domovini i svijetu pročitali njihove osvrte, sa┼żetak IK i razumjeli sadr┼żaj. Stoga i tra┼żimo referendum s kojim bi se zaustavilo predsjednika Vlade RH Andreju Plenkovića, da sa ''Istanbulskom konvencijm'' ne ponovi tragičnu sudbinu hrvatsku naroda kao  sto je bio slučaj s ''Niškom deklaracijom'' (07. 12. 1914.). Na domaćem terenu Plenković se ponaša kao Putin: ucijenio je članove HDZ-a i privilegirao koalicijske partnere (četnike, komuniste, jugofile) i medije.

Plenković je poručio stranačkom vrhu iza zatvorenih vrata dok ih je uvjeravao u potrebu ratifikacije IK: ''Ne znam jeste li vi svjesni da ovime mo┼żete čak srušiti Vladu. Ako će netko Vladu rušiti, onda ću to biti ja. I nakon toga  će se ići na  nove  parlamentarne izbore. A za njih ću ja slagati liste i mo┼że se  dogoditi da pola ovdje prisutnih ne bude na njima''. Parafrazirat ću prvu Bo┼żju zapovijed: Ja sam gospodar, predsjednik HDZ-a i Vlade u RH, ne mo┼żete imati drugih poglavara osim mene!

Još se nije ni ''digla magla'' od zaključaka i preporuka Vijeća za suočavanjem s posljedicama vladavine nedemokratskih re┼żima, gdje su zdušno podr┼żali petokraku kao simbol ''oslobođenja'', a donijeli zaključak da je pozdrav ''Za dom spremni'' - antihrvatski, odnosno ''fašistički''. Nakon ovakve sramote hrvatskog domoljublja, Domovinskog obrambenog rata, hrvatske nacionalne i dr┼żavotvorne ideje,  Plenković nam nameće sotonsku IK, kojoj je cilj uništiti sve ljudske, vjerske i moralne vrednote u hrvatskom narodu, da bi u konačnici Dr┼żava Hrvatska bila Europska prćija (proix).

Zbog ozbiljnosti za sudbinu hrvatskog naroda i dr┼żave treba ponovo naglasiti neke najočevidnije činjenice koje ukazuju na slugansku vlast u Hrvatskoj. Kada bi bilo moguće, trebalo bi ponovo objaviti sve osvrte o zločinjačkoj Istanbulskoj konvenciji, mo┼żda bi otrijeznilo zavedene i otvorilo oči ljudima slijepog uma i zlih nakana.

Istanbulska konvencija je pogubna za Hrvatski narod i hrvatsku dr┼żavu.

''Reći da oni koji su protiv ratifikacije  Istanbulske konvencije 'Konvenciju nisu pročitali ili je nisu razumjeli' je politički i moralno teška uvreda kad dolazi  od predsjednika vlade, jer je to la┼ż koje je g. Plenković svjestan, i koju je preuzeo od neprijatelja hrvatske dr┼żave i hrvatskog naroda. Ona je pogubna za hrvatski narod i dr┼żavu i potpuno je nezamislivo da je rabi čovjek koji je predsjednik te vlade, toga naroda.

Istanbulska konvencija je izdaja:

- hrvatskog Ustava,koji ne poznaje pojam rod (pa će ga mijenjati);

- hrvatske vjere, koja je u priopćenjima Hrvatske biskupske konferfencije, kao i u  riječima Svetoga oca Frane,  u svojim temeljima nespojiv s rodnom teorijom (pa će svećenici biti ka┼żnjavani kad odbiju vjenčati istospolen 'parove');

- hrvatske tradicije, u kojoj se ┼żenu poštuje, voli i štiti kao  Bla┼żenu Djevicu Mariju, majke Kraljice i zaštitnice hrvatskog naroda;

- hrvatske obitelji, jer će tu svetu riječ rabiti i za opis biološki, filozofski i razumski neshvatljivih zajednica;

- hrvatske djece, jer će ih učiti da nema spol (rod, koji zamjenjuje spol) mogu 'izabrati' (pa i u vrtiću, kako je već u Finskoj, ne će zvati 'on' i 'ona', nego 'ono');

- hrvatskih majki, jer se one u slu┼żbenim dokumentima više neće tako zvati, nego će biti ''roditelj 1', a 'majke' će moći biti i muškarći koji tvrde da su ┼żene;

- hrvatskog jezika, jer taj jezik poznaje samo dva spola (┼żensko i muško) i tri roda (muški, ┼żenski i srednji);

- svega drugog hrvatskog, jer Hrvati su ljudi, a rodna ideologija je protuljudska u svakoj svojemu detalju, cilju i svrsi.'' (prof. emeritus Marko Marušić, kamenjar.com)

Ovdje imamo potrebu ukazati predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću na njegovu prepotentnost (oholost, silovitost, bahatost), jer ne mo┼że raći (dare to say that...) da prof. Marko Marušić nije pročitao IK ili da nije razumio - riječ je o čovjeku koji je vrhunski načitan i razumijevanja znanstvenosti.

''Dokazujući sposobnost čitanja, navodim da sam objavio 180 znanstvenih radova u sklopu najuglednijih svjetskih znanstvenih časopisa , te da sam osnovao i dvadeset godina vodio svjetski znanstveni časopis Croatian Medical Journal, koji je postao jedan od uglednih svjetskih časopisa. U tom poslu sam, procijenjujem, kritički pročitao (proučio) oko deset tisuća znanstvenih radova ranaga dokturata, ocijenio ih i za te ocjene ponio međunarodnu javnu odgovornost. Čak sam i knji┼żevnik, sa šest  knjiga koje se ljudima jako sviđaju, a dvije su uvrštene u školsku lektiru. Doduše, jedna je, ona o Domovinskom ratu i objavljena i u SAD-u na engleskom, iz lektire isključena - godine 2001. Ukratko, vjerujem da znam šitati tekstove, pa i one najslo┼żenije'', zaključio je prof. Marušić.“

Mo┼żda se umišljeni Plenković neće posramiti kada pročita ovaj kratki curiculum vitae čovjeka koji zna čitati i razumje ono što pročita.  Pitanje je  također što će učiniti zastupnici HDZ-a u Hrvatskom saboru: hoće li prihvatiti ultimatum predsjednika stranke i vlade, da ratificiraju odredbama IK, koje su iznad hrvatskih zakona, čiju će provedbu nadgledati u Hrvatskoj aktivistkinje Rada i Mileva iz Srbije i Crne Gore?; Ili će prihvatiti prijedlog zamjenika predsjednika HDZ-a i dopredsjednika Hrvtaskjog  sabora, Milijana Brkića: Istanbulaska deklaracija DA u djelu što se tiče ''zaštite od nasilja'' ali NE u djelu koji se tiče ''rodne ideologije''. (ovo sliči na ''polutrudnu'' ┼żenu!); Ili će prihvatiti sugestiju Ive Stiera, da zastupnici HDZ-a di┼żu ruke po svojoj savjesti. Na ┼żalost, većina zastupnika nemaju savjesti, nego spoznju vlastitog bića motiviranu načelima: meni je dobro - dobro je svima!.  

Oporba i ''dobrotvorne, kulturne'' i (anti)fašističke udruge udru┼żene su s  predsjednikom Plenkovićem, Pupovcem i drugim antihrvatskim sotonama. kojima smeta sve što ima obilje┼żje hrvatskog naroda i dr┼żave. Najavljen je prosvjed protiv ratifikacije IK u Zagrebu (24. 03. 2018.) na Trgu ┼żrtava fašizma, na koju će doći oni koji su protiv IK i oni koji su ZA. Oni koji su ZA imaju na svojoj strani antihrvatski medije u RH, Vladu u RH, oporbene stranke i udrge koje su financirane iz hravatskog proračuna i donacija neprijateljskih vlada, skupina i pojedinaca sa svrhom da što više naštete hrvatskom narodu, jer ako se ratificira IK - to će za hrvatski narod biti veća tragedija nego 1945. godine. Izgleda da je već napisana osmnrtnica za Hrvatsku.

Već je nekoliko puta u Zagrebu  bila prolivena krv hrvatskih domoljuba, pa ne bi bilo iznanđenje da se dogodi i ovog puta, jer  najavljen je dolazak: ''Ja dolazim, ali kao sotona da vas sve pocmekam dobrim rafalom. Treba vas sve u duboku jamu'', napisala je Sandra Uranjek Varga profesorica Graditeljsko-geodetske škole  iz Osijeka. Da li će Sandra biti ka┼żnjena po Europskoj konvenciji o ljudskim pravima, Istanbulskoj konvenciji o nasilju i zaključcima Vijeća za suočavanje, ili će  ostati bez kazne kao toliki ratni zločinci u Hrvatskoj?

Zaključna misao

Dok se u Hrvatskoj vodi vruća polemika oko IK, u isto vrijeme izbio je verbalni rat protiv predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, koja je otišla u slu┼żbeni posjet dr┼żavama latinske amerike. Naime, Predsjednicu  RH srdačno je bila dočekana u Hrvatskim zajednicama u Argentini i Čileu, gdje su joj domaćini priredili doček, da se osjeća doma - kao u svojoj domovini. Predsjednica ih je lijepo pozdravila i pohvalila njihov uspjeh i ljubav koju su zadr┼żali u svojim obiteljima i hrvatskom crkvama i domovima za Lijepu našu. G-đa Kolinda Grabar Kitarović, među ostalim, rekla nazočnim Hrvatima, kako su mnogi od njih ili njihovi roditelji došili u Argentinu gdje su našli slobodu i bolje uvjete za ┼żivot. Njezino priznanje Hrvatima njihovo hrvatstvo i razumijevanje razloga koji su uzrokovali njihovom progonu u domovini i dolasku u tuđinu, uzdrmali su (anti)fašističke, četničke, ┼żidovske, komunističke i jugofillske  duhove te su optu┼żili Predsjednicu RH, za ''skandal''  - navodno sa dru┼żila ''s ustašama i ratnim zločincima'' na njihovim skupovima.

Za one kojima smeta pozdrav Za dom spremni, koji u svakom dr┼żavotvornom Hrvatu vide ''ustašu'', a posebice nas koji smo politički emigranti  i svijetu dokazivali da se borimo protiv neprijatelja hrvatskog naroda: srbokomunizma, srboslavlja i velikosrpske Jugoslavije, koji su hrvatskom narodu nametnuli ustaštvo u borbi za obranu naroda i dr┼żave. 

''Ustaštvo, kao povijesno oličenje borbe za dr┼żavu, dobilo je za vrijeme Nezavisne  Dr┼żave Hrvatske svoju konačnu va┼żnost i zančenje u  borbenim jedinicama.Ustaštvo je bilo apsorbirano po cijelom narodu u tolikoj mjeri da organski nije više  moglo biti stranačkom organizacijom. Postalo je zauvijek osigurano u ┼żivotu svijesti naroda kao stalni djelotvorni čimbenik njegove sadašbnjosti i budućnosti. Ideja o dr┼żavi i pripravnost na borbu za dr┼żavu postale su općenarodne vlastitosti, koje ne mogu biti okviri i monopoli za  jednu jedinu organizaciju, nego samo temelj svim (dr┼żavotvornim, op) organizacijama. (prof. Ivan Oršanić,  Vizija slobode, Buenos  Aires,  1979. str. 258 - 259.) 

Ovaj osvrt kojeg sam počeo pisati na Dan svetog Josipa, zastitinika domovine Hrvatske i Kanade, završit ću mislima Sisačkog biskupa Vlade Košića:

''Molite da sluganska vlast ne ratificira Istanbulsku konvenciju. Stoga vas potičem: da se molite, osobno i po obiteljima, da se organizira i zajednička molitva u ┼żupnim crkvama i u kapelama jedan dan koji je najprikladniji u tjednu. To mo┼że biti klanjanje pred presvetim ili molitva krunice na tu nakanu: da se  ne ozakoni rodna ideologija u Hrvatskoj. Da uporabimo sva demokratska sredstava da se ta pošast ne usvoji i da izvršimo pritisak na naše predstavnike odnosno zastupnike u Hrvatskom saboru u tom pogledu. Neka nam se Bog smiluje!'', poručio je  biskup Košić.         Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e