KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
PLENKOVIĆ SLU┼áA ZAPOVJEDI MILORADA PUPOVCA
21.03.2018

Kada je putem medija predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac zagrmio da ┼żeli ratifikaciju Istanbulske konvencije, premijer Andrej Plenković ubrzo se odlučio na taj potez, ignorirajući nezadovoljnike unutar HDZ-a pa i poruke svih onih kojima nije odveć jasno što ratificiranje Konvencije donosi.

Nije ovo prvi put da je čelni čovjek HDZ-a popustio pritiscima saborskog zastupnika srpske nacionalne manjine, o čijoj mu potpori ovisi opstanak na vlasti. Pod pritiskom Pupovca uklonjena je HOS-ova spomen ploča iz Jasenovca, dodijeljena dodatna sredstva srpskoj manjini, a izgleda kako sada u sjeni prepucavanja oko Istanbulske konvencije Pupovac neizravno ide i korak dalje.

Naime, hvaleći Plenkovića u intervjuu za Večernji list poručio je kako je njegov svjetonazor poznat te da je po opredijeljenju socijalist. ”To što smo u koaliciji s desnim centrom, s liberalnim centrom, to samo znači da smo mi neka vrsta eksperimenta šire koalicije, velike koalicije u malom”, rekao je Pupovac koji ne samo da ima ogroman utjecaj na Plenkovića, već premijer od svake njegove poruke, što izravne, a što one neizravne uistinu strepi te se ponekad doima kako je premijer njegova lutka na koncu.

Sad kada se već Pupovac neizravno dotaknuo velike koalicije o kojoj se u javnom prostoru već neko vrijeme progovara mo┼że se detektirati da nas od nje uistinu ne dijeli puno. Jer nije tajna kako su upravo SDP-ovci ti koji posljednjih dana uvelike komplimentiraju premijera. Osim što su ga javno podr┼żali u utrci za šefa Europske komisije, za što se Plenković još nije do kraja opredijelio, dali su mu potporu i za ratifikaciju Konvencije. Na prvi pogled, reklo bi se, znatno veću, nego li njegovi iz HDZ-a.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e