KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Banjalučki biskup monsinjor dr. Franjo Komarica boravio u slu┼żbenom posjetu Koprivnici
30.04.2018

Banjalučki biskup monsinjor dr. Franjo Komarica u petak, 27. travnja boravio je u slu┼żbenom posjetu Koprivnici, gdje u Gradskoj upravi odr┼żan radni sastanak koju je prisustvovao zamjenik ┼żupana Ratimir Ljubić.

Na radnom sastanku još su sudjelovali gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, kao domaćin, voditelj studija Europske akademije Banjalučke biskupije Frano Piplović, predstavnici ┼żupa s područja Koprivnice, saborski zastupnik Mladen Mađer te predstavnici HGK ┼Żupanijske komore Koprivnica.

Gradonačelnik Jakšić kazao je kako je susret prilika za razmjenu informacija i iskustava, dok je zamjenik Ljubić zahvalio biskupu Komarici na posjetu te na predstavljanju ┼żivota Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Koprivničko-kri┼żevačka ┼żupanija na raspolaganju vam je za svu potrebnu podršku, pri čemu je va┼żno spomenuti dugogodišnju suradnju s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebno u gospodarskom smislu kroz Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru. Kako bi dodatno unaprijedili naše odnose, uključili smo se u projekt „Jedna hrvatska ┼żupanija – jedna obnovljena kuća u Bosni i Hercegovini“ kojim ┼żelimo doprinijeti ostanku hrvatskih obitelji na tom području.“, istaknuo je zamjenik Ljubić.

Biskup Komarica zahvalio je na gostoprimstvu te se osvrnuo na situaciju Hrvata u Bosni i Hercegovini, dodavši: „Drago mi je što sam u vama susreo ljude koji se ne zadr┼żavaju samo u granicama svojeg grada i ┼żupanije, nego imate otvoreno srce i za vaše sunarodnjake koji se nalaze u egzistencijalno neizvjesnoj situaciji. Zahvalni smo i za najmanju pomoć, a ovaj susret je buđenje nove nade za suradnju.“

Nakon radnog sastanka, biskup je slu┼żio svetu misu u ┼żupnoj crkvi sv. Nikole, kojoj je prisustvovao predsjednik ┼Żupanijske skupštine ┼Żeljko Pintar, a zatim je u Gradskoj vijećnici odr┼żano predstavljanje knjige “Ljubav. Sila. Domišljatost. Skidanje maski”, autora biskupa Komarice i njemačkog katoličkog novinara Winfrieda Gbureka, kao i knjiga “Prešućivani zločin” i “Briševački mučenici”.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e