KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUŠTVENI ŽIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Vođa hrvatskih Srba tužio Keleminca: ‘Kralja Pupavca se ne bojim! Ovo je montirani proces!’
02.05.2018

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću pokrenulo je optužnicu protiv Dražena Keleminca, predsjednika Autohtone – Hrvatske stranke prava. Razlog je obilježavanje Dana ustanka u Srbu kada je Keleminec poticao na mržnju i prijetio Miloradu Pupovcu što je kod njega ‘izazvalo strah i uznemirenost’. Gospićko državno odvjetništvo za Keleminca traži kaznu u trajanju od šest mjeseci do dvije godine uvjetno.

Manifestacija u Srbu već je godinama izvor sukoba predsjednika Autohtone – Hrvatske stranke prava i predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke, Milorada Pupovca. Spor je kulminirao lani kada je Kelemincu zabranjeno približavanje Srbu na šest mjeseci. U priopćenju za medije Keleminec je komentirao sudsku tužbu riječima:

“Kralj Milorad Pupavac neće me zaustaviti, ni ušutkati. Zatvora se ne bojim, smrti se ne bojim! Ovu optužnicu kao da nije pisalo Hrvatsko državno odvjetništvo, već Srpsko državno odvjetništvo! Ova optužnica duboko zadire u slobode političkog djelovanja i demokraciju u RH i stoga se radujem ovom montiranom sudskom procesu. Pupavcu poručujem, ne bojim te se, mnoge svoje si slomio, na meni ćeš se slomiti!”, piše Keleminec u priopćenju poslanom medijima.

 


Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e