KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Polo┼żeno cvijeće i zapaljene svijeće na grobove 12 policajaca ubijenih u Borovu 1991.
02.05.2018

 Izaslanstava Policijske uprave (PU) vukovarsko-srijemske Policijske uprave (PU) obišla su u utorak grobove dvanaestorice pripadnika vinkovačke specijalne policije, koje su srpske paravojne postrojbe ubile iz zasjede i masakrirale u noći s 1. na 2. svibnja 1991. u nekadašnjem Borovu Selu, a danas Borovu, te na grobove polo┼żilo cvjeće i zapalilo svijeće.

Dvanaestorica pripadnika vinkovačke specijalne policije mučki su ubijena 2. svibnja, iz zasjede, u akciji spašavanja dvojice svojih kolega, koje su u noći s 1. na 2. svibnja 1991., tijekom redovite policijske ophodnje, u prijeratnom Borovu Selu zarobili pripadnici srpskih paravojnih postrojbi.

Ubijeni su policajci Stipan Bošnjak, Antun Grbavac, Josip Culej, Mladen Šarić, Zdenko Perica, Zoran Grašić, Ivica Vučić, Luka Crnković, Marinko Petrušić, Janko Čović, ┼Żeljko Hrala i Mladen Čatić. Ranjen je 21 policajac.

Na obljetnicu pogibije policajaca, 2. svibnja, vijence podno spomen-obilje┼żja u središtu Borova polo┼żit će članovi obitelji ubijenih policajaca te dr┼żavna i druga izaslanstva.

U ┼Żupnoj crkvi sv. Euzebije i Poliona u Vinkovcima bit će slu┼żena misa zadušnica, a na stadionu HNK Cibalia odr┼żat će se atletske utrke “Memorijala dvanaest redarstvenika” te niz sportskih natjecanja u mjestima u okolici Vinkovaca.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e