KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUŠTVENI ŽIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Finale 12. Lino višebojca u Nedelišću
28.05.2018

U subotu, 26.svibnja 2018., u Osnovnoj školi Nedelišće održano je finale 12. sezone Lino višebojca na kojem su sudjelovala24 najbolja višebojca iz 19 osnovnih škola iz svih hrvatskih županija. Najboljih 12 djevojčica i 12 dječaka, pobjednika dosadašnjih natjecanja u 12. sezoni, odmjerilo je snage u nogometu, košarci, atletici, skakanju u vrećama i povlačenju užeta.

Finalna natjecanja, prigodnim su govorima otvorili ravnatelj Osnovne škole NedelišćeIvica Paić, načelnik općine Nedelišće Darko Dania, član Uprave Podravke Marko Đerek te glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko.

U pozdravnom govoru natjecateljima, Marko Đerek, član Uprave Podravke je istaknuo: „Jako mi je drago biti ovdje s vama i što je toliko puno vas prepoznalo Lino višebojac kao odličan projekt koji u djeci njeguje sportski i natjecateljski duh uz mnoštvo zabave i druženja! Vaš osmijeh i veselje najveća su nagrada našem Linu i svima nama u Podravki.Današnjim finalem, završavamo 12. sezonu Lino višebojca, najvećeg učeničkog sportsko-zabavnog projekta koji je prepoznat i izvan granica Lijepe naše. U ovih 12 godina smo, uključujući i današnji, održali 295 Lino višebojaca na kojima je sudjelovalo više od 270.000 djece iz 283 osnovne škole diljem Hrvatske.“

Gimnastički nacionalni centar Aton u Nedelišću bilo je premali za sve školarce i njihove roditelje koji su gromoglasnim navijanjem došli podržati sve finaliste, a posebno svoje favorite.

Ovogodišnji pobjednici su Sara Franić iz OŠ Dragutin Lerman iz Brestovca.Nikša Šegović iz OŠ Nedelišće iz Nedelišća.

Male sportaše svojim su dolaskom podržali i poznati sportaši: Branko Ivanković, nogometni trener koji je kao član stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije osvojio broncu na svjetskom prvenstvu u Francuskoj; juniori NK Dinamo kapetan Tom Alen Tomić, Josip Šutalo i Roko Baturina, Snježana Petika, najtrofejnija i najbolja hrvatska rukometašica koja trenutno trenira RK Podravku; Korina Karlovčan, perspektivna mlada rukometašica RK Podravke i juniorska reprezentativka, Kristina Tomić, prvakinja Europe u taekwondou i Deni Andru Razić.  osvajač bronce na europskom prvenstvu u taekwondou.

Nakon napetih sportskih natjecanja, svi prisutni su se zabavili uz hitove ZsaZsae i Damira Kedže.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e