KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
DALIĆ NAJAVIO TE┼áKU UTAKMICU PROTIV DANSKE
27.06.2018

Pronaći snagu za Dance

"Igrači su umorni, izgubili smo noć i moramo nadoknaditi spavanje, ali nema baš nikakvih isprika i izlika. Došli smo blizu onoga što mo┼żemo ostvariti i moramo pronaći snagu i ┼żrtvovati se. Ozlijeđenih nema, tek nekih sitnih problema i nadam se dobrom treningu. Kao što ka┼że Ćiro Bla┼żević, ne prođemo li sad Dansku, bit ćemo nesretni starci. Bavimo se sami sa sobom, i moramo izvući maksimum te ne vjerujem da će psihički pristup biti problem"

Problem s kartonima

"Rakitića sam prije ulaska u Rostovu molio da pazi na ┼żuti karton, a sada nas ima osam sa ┼żutim kartonima i to bi mogao biti problem, ali kalkuliranja protiv Danske neće biti. Naravno, moramo paziti da ne dobijemo karton zbog priče, napucavanja lopte ili sličnog. To je opasnost, ali igrači će morati paziti, no dat će svoj maksimum, čak i po cijenu kartona"

Danska bolja od Islanda

"Sada ćemo se intenzivno početi baviti Dancima. Slični su Islandu, no kvalitativno još bolji jer imaju klasnog igrača poput Eriksena, koji nam mo┼że napraviti mnogo problema. Proučit ćemo ih, saznati njihove vrline i mane, no mislim da sve ovisi o nama. Ja imam bezgranično povjerenje u svoje igrače, premda maksimalno poštujemo Dansku i nu┼żan je oprez. Favorita nema, šanse su 50-50 i nećemo nikoga podcijeniti. Nitko neće preuzimati previše rizika, igrat će se taktički čvrsto u sudaru dva različita stila igre. Tko nametne svoj, bit će bli┼że pobjedi"

Zajednički protiv Eriksena

"Modrić i Eriksen slični su tipovi igrača, mogu sami riješiti utakmicu, i znamo koliko on znači Danskoj. Nećemo imati poseban plan za njega, već ćemo postupiti slično kao protiv Argentine - cijela će momčad biti kompaktna i tako ga moramo zaustaviti. Svi će morati raditi u fazi obrane, svi moramo biti u bloku. Drugo rješenje ne postoji i na tome radimo ovih mjesec dana"

Uloga Marija Mand┼żukića

"On je dobri duh naše momčadi, koji vuče momčad i daje zadnji atom snage za nju. Rekao sam već nakon američke turneje da će on biti špica, jedino ga ne ide pogodak. Nadam se da će ga krenuti protiv Danske, a on je ionako svaki put prvi zid naše obrane"

Uspjeh potvrditi novom pobjedom

"Stvorili smo još bolju reputaciju, sa sve tri pobjede, i to je sjajno. To treba ostati zapisano u analima, ali sada to moramo zaboraviti i okrenuti se Danskoj. Ne potvrdimo li ovaj uspjeh protiv Danske, opet će ispasti da nismo napravili baš ništa. Prvi nam je cilj bio proći skupinu, to smo ostvarili, ali ni ja niti igrači ne mo┼żemo time biti zadovoljni. Imamo kvalitetu za više, ali moramo u nedjelju imati svoj najbolji dan. Sve smo zasad napravili vrhunski, no itekako bismo ┼żalili zbog eventualnog poraza"

 


Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e