KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
NINA KULUZ KONAČNO ZAGRLILA SINA CESAREA: Sud odlučio da ga mo┼że viđati svaki dan, ali pod strogim nadzorom
27.06.2018

‘Potrčali su jedno drugom u zagrljaj, uspjela mu je dati obuću i plišanog dupina’

Nina Kuluz prvi je put vidjela sina Cesarea (8) nakon što je dječaka otac Alessandro Avenati na silu odvukao u Italiju početkom prošlog tjedna. Iako je majka odmah za njima otputovala u Moncalieri pokraj Torina, tek se u utorak ujutro sastala s bivšim partnerom radi dogovora daljnjih susreta sa sinom. Čitavo su vrijeme bili prisutni psiholog i socijalni radnik, a sve je proteklo u mirnom tonu, prenose talijanski mediji, prema kojima je susret majke i sina bio unaprijed dogovoren, dok je prijateljica Nine Kuluz u zatvorenoj Facebook grupi izvijestila kako se sve dogodilo slučajno.

“Dragi svi, znam da svi s nestrpljenjem očekujete vijesti jesu li majka i dijete imali susret. Samo ću vas kratko izvjestiti da je Nina danas popodne uspjela vidjeti dječaka, slučajnim susretom ispred njihovog centra. Potrčali su jedno drugom u zagrljaj, uspjela mu je dati obuću i plišanog dupina koji svi učenici u razredu “čuvaju” neko vrijeme. Bas sada je red na našeg dječaka. 🙂 Trebao bi ga vratiti u razred na početku 3. razreda… Sutra bi trebali imati susret pa ćemo vas Izvjestit. Hvala vam na strpljenju”, napisala je Vanda Plazonić u grupi Spasimo malog Cezarea.

“Ne namjeravam odvojiti Cesarea od majke niti raditi ono što je ona meni radila”, kazao je Avenati tijekom susreta. Sud za maloljetnike koji je nadle┼żan za pitanja socijalne skrbi u Moncalieriju izdao je privremeno rješenje prema kojemu Kuluz mo┼że svakodnevno viđati sina, a očekuje se da će za nekoliko dana na snagu stupiti i trajno rješenje. No, svaki susret majke i sina morat će se odvijati na neutralnom terenu i pod nadzorom, kao i prvi, prenosi Slobodna Dalmacija.

Apel ministru pravosuđa

Trenutno je najva┼żnije da se dječaku maksimalno olakša i da dobije svu potrebnu podršku, s obzirom na to da mu ova velika ┼żivotna promjena nimalo lako nije sjela. Rješenje o susretima doneseno je uz suglasnost oca Talijana, koji od travnja prošle godine ima isključivo pravo na roditeljsku skrb. Nini Kuluz to je pravo oduzeo sud u Torinu kada ju je nepravomoćno osudio na tri godine i četiri mjeseca zatvora za otmicu Cesarea 2011. godine. Istom presudom mora platiti 50.000 eura Avenatiju.

Majka će se, zbog novonastalih okolnosti, sada najvjerojatnije preseliti u Italiju kako bi dječaku pomogla u prilgodbi na novu okolinu. Za to vrijeme u Hrvatskoj, skupina građana je u otvorenom pismu ministru pravosuđa Dra┼żenu Bošnjakoviću, povodom nedavne ovrhe nad Cesareom Avenatijem, zatra┼żila da se kazne oni koji su odgovorni za zlostavljanje tog dječaka te od ministra zahtijevala da se zalo┼żi za zaštitu Cesarea u Italiji, kao i da prati što se s njim događa. Pismo je do srijede poslijepodne potpisalo 8.118 osoba.

 


Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e