KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Vlada na zatvorenoj sjednici donijela odluku o novim imenovanjima, ali i razrješenjima
19.07.2018

Vlada je razriješila dosadašnju članicu Upravnoga vijeća Kliničkog bolničkog centra Rijeka Ines Strenja-Linić te je novim članom Upravnoga vijeća KBC-a Rijeka imenovala Duška Brkića. Razriješen je  dosadašnji član Upravnoga vijeća Kliničkog bolničkog centra Osijek Mihael Novoselec a novim članom imenovan je Dubravko Kučinac. Dosadašnja članica Upravnoga vijeća Klinike za ortopediju Lovran Nerea Pulić razriješena je, a novim je članom Upravnoga vijeća imenovan Ivan Kirin.

Ponovno je dana ovlast dr┼żavnom slu┼żbeniku Bo┼żi Zebi za obavljanje poslova zamjenika dr┼żavnoga tajnika Središnjeg dr┼żavnog ureda za razvoj digitalnoga društva, do provedbe javnog natječaja za imenovanje zamjenika dr┼żavnog tajnika, a najdu┼że do šest mjeseci, jer mu ovlaštenje istječe 27. srpnja 2018. 

Kao predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Marija Pletikosa, Josip Masnić i Dijana Matić imenovani su predstavnicima Vlade u Zajedničkom povjerenstvu za tumačenje Kolektivnog ugovora za djelatnost socijalne skrbi, a Josipa Crnoja Bartolić, Zdenko Brcko i Ivan Matić imenovani su zamjenicima predstavnika Vlade u tome povjerenstvu.

Ljubomir Markulin i Darko Pavlović imenovani su članovima Upravnoga vijeća Agencije za istra┼żivanje nesreća u zračnom, pomorskom i ┼żeljezničkom prometu iz reda imenovanih članova Upravnoga vijeća, na temelju provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Upravnoga vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju, sukladno Zakonu o upravljanju dr┼żavnom imovinom,  Goran Marić, Mario Antonić, ┼Żeljko Tufekčić, Frano Matušić, Maja Markovčić Kostelac, Tugomir Majdak, Ivan Vukić, Mladen Novosel i Davor Majetić.

Novim je predsjednikom Upravnoga vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju imenovan Goran Marić, a novim članovima Zdravko Marić, Darko Horvat, Gari Cappelli, Oleg Butković, Tomislav Tolušić, Tomislav Ćorić, Dra┼żen Bošnjaković, Sonja ┼Żerjav, Mladen Novosel i Davor Majetić.

Skupštini društva Agencija Alan d.o.o.,  Vlada je predlo┼żila izbor članova Nadzornog odbora društva Agencija Alan d.o.o., sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor/imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a najviše na vrijeme od šest mjeseci, jer im je istekao mandat 28. lipnja 2018. Za izbor su predlo┼żeni Krešimir Ćosić, Miljenko Filipović i Tanja Major.

Na osobni je zahtjev razriješena glavna tajnica Ministarstva poljoprivrede Ivana Vojta Radić. Vlada je dr┼żavnoj slu┼żbenici Renati Lozo dala ovlast za obavljanje poslova glavnoga tajnika Ministarstva poljoprivrede, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika Ministarstva poljoprivrede, a najdu┼że do šest mjeseci.

Vlada je, među ostalim, utvrdila stajališta za sastanak Vijeća za opće poslove – čl. 50 (GAC Art. 30) koji će se odr┼żati 20. srpnja 2018. te je informirana o stanju iskorištenosti sredstava europskih i strukturnih fondova u Hrvatskoj. Prihvaćen je i pregled zakonskih  prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2018., navodi se u priopćenju.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e