KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUĹ TVENI Ĺ˝IVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Kopić više nije trener Hajduka
05.09.2018

Unatoč nedavnoj odluci Hajduka da Ĺ˝eljko Kopić ostaje trener, čini se da je došlo do preokreta na Poljudu. Strateg će ipak napustiti splitsku klupu. Njemu se zahvalio predsjednik Jasmin Huljaj, koji je promijenio odluku.

Kopić je vodio današnji trening. Međutim, to je bio njegov oproštaj od igrača. S druge strane, Hajduk je prethodnih dana pregovarao s Igorom Tudorom, alternativa je bio Edoardo Reja, a spominjao se i Siniša Oreščanin.

Jučer je predsjednik Huljaj imao dvosatni sastanak s igračima nakon odluke da Kopić ostane na klupi. Izgleda kako su igrači imali primjedbe na rad Kopića te tako utjecali na klub da promijeni mišljenje i ipak ga smijeni. 

Hajduk je pod njegovim vodstvom bez pobjede u posljednjih sedam susreta u svim natjecanjima, uz pet remija i dva poraza. Posljednji put Splićani su slavili 2. kolovoza kod Slavije u Sofiji (2:3). S druge strane, u Prvoj HNL Kopićeva ekipa osam utakmica u nizu ne zna za pobjedu. Pet remija i tri poraza, uz posljednju pobjedu 9. svibnja nad Istrom (5:1) u gostima, pokazuju u koliko je duboku krizu zapao klub s Poljuda.

Zašto je toliko bitan podatak koliko Kopić nije slavio u nizu? Zato što u njegovoj klauzuli piše da moĹľe dobiti otkaz bez otpremnine i to su na Poljudu iskoristili.

Također, u posljednja četiri i pol mjeseca, preciznije od 18. travnja do 1. rujna 2019., tijekom 17 utakmica na klupi Hajduka Ĺ˝eljko Kopić upisao je svega tri pobjede, uz sedam remija i sedam poraza. Jedine dvije momčadi koje je Hajduk uspio pobijediti su Slavia Sofia i NK Istra, dok je u međuvremenu gubio od Dinama dvaput, Rudeša, Rijeke, Osijeka, Steaue i Gorice.

Kopić je nakon bolnog poraza od Gorice 0:2 na Poljudu ponudio ostavku, no Uprava Hajduka stala je iza Kopića, a jučer je odlučeno kako Kopić ipak neće dobiti otkaz. No danas je došlo do novog preokreta i sada Splićani traĹľe novog trenera. Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e