KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Gordan Jandroković odbio zahtjev braniteljskih udruga o Pupovcu
19.09.2018

Iz Ureda predsjednika Sabora doznaje se da je predsjednik Sabora Gordan Jandroković iza 15 sati zaprimio zahtjev za odr┼żavanjem tematske sjednice o djelovanju saborskog zastupnika Milorada Pupovca.

Zahtjev su poslale dvije udruge - Udruga specijalne policije i udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi.Tako formuliran zahtjev u kojem se izravno tra┼żi rasprava o pojedinom saborskom zastupnika sasvim sigurno se neće uvrstiti u dnevni red Hrvatskog sabora jer bi to otvorilo mogućnost da bilo tko zatra┼żi raspravu o bilo kojem zastupniku i to bi bilo nedemokratski i to bi bio presedan u Hrvatskom saboru, doznaje se u Uredu predsjednika Sabora.

Podsjetimo, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata i Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi iz Domovinskog rata podr┼żavaju najavljeni prosvjed u Vukovaru zbog neprocesuiranja ratnih zločina i tra┼że očitovanje saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca o Domovinskom ratu i Oluji.

Samo tra┼żimo da se saborski zastupnik Pupovac očituje o Domovinskom ratu i Oluji, ali i o politici Srbije u novije vrijeme. Najavio je da će udruge iz Domovinskog rata poslati dopis predsjedniku Sabora, Odboru za ratne veterane kao i saborskim klubovima od kojih tra┼że tematsku sjednicu i očitovanje saborskih zastupnika o ponašanju Pupovca.

Pupovcu posebno zamjeraju što je na Dan Domovinske zahvalnosti ove godine bio na skupu u Bačkoj Palanki, na kojem je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjednačio Hrvatsku s nacističkom Njemačkom. Tim činom Pupovac je pokazao da ne poštuje Dan Domovinske zahvalnosti i Oluju, a odlaskom na takav skup je pokazao kakvu politiku vodi, ustvrdio je predsjednik Udruge specijalne policije Zoran Maras.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e