KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Kaos na sastanku SDP-ovaca
19.09.2018

Jednosatna burna sjednica Kluba zastupnika SDP-a u saboru danas je završila izglasavanjem novog Poslovnika o radu Kluba zastupnika, na prijedlog "pobunjenika".

Glavne promjene, za koje inicijatori ka┼żu da su bile potrebne i zbog usklađivanja s novim stranačkim Statutom, odnose se na način sazivanja sjednica, koju se po novome mo┼że sazvati na prijedlog trećine članova Kluba, a ne samo na prijedlog predsjednika stranke ili Kluba.

I izbor predsjednika Kluba mogla bi također pokrenuti trećina članova ili predsjednik stranke, što je riješeno i dosadašnjim Poslovnikom. To znači da bi članovi Kluba mogli birati i smjenjivati predsjednika Kluba bez predsjednika stranke. Prijedlog je prošao s 20 glasova "za", jednim "suzdr┼żanim" i nijednim "protiv", a predsjednik stranke Davor Bernardić uopće nije glasao o tom prijedlogu.

Sjednicu je vodio potpredsjednik Predrag Matić jer je predsjednik Arsen Bauk samo otvorio sjednicu i za nekoliko minuta je napustio "zbog obaveza".

Matić je jedno vrijeme, uz potporu Bernardića, odbijao dopustiti glasanje o novom prijedlogu Poslovnika, no nakon stanke u kojoj su se konzultirali, na kraju je ipak provedeno glasanje.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e