KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Propao referendum u Makedoniji
30.09.2018

Makedonski premijer i vođa SDSM-a Zoran Zaev rekao je u danas navečer da će se i dalje zalagati za promjenu imena Makedonije, iako je referendum do┼żivio debakl - izašlo je manje od 40 posto birača.

On ka┼że da je referendum bio demokratski i da će, ukoliko se utvrdi da je većina građana glasala "za", njihova volja biti provedena u parlamentu, dok će u suprotnom biti organizirani izvanredni izbori.

"Vjerujem da će ogromna većina to podr┼żati jer je više od 80 posto naših građana za Europsku uniju i NATO", rekao je ranije danas premijer Zoran Zaev novinarima u svom rodnom gradu Strumici na jugu Makedonije. 

Izjava premijera strateški je smišljena baš kao i referendumsko pitanje koje je glasilo: "Jeste li za članstvo u EU-u i NATO-u, uz prihvaćanje sporazuma o imenu između Republike Makedonije i Grčke?" Naime, ono je isključilo mogućnost da građani budu za ulazak u EU i NATO, ali i da se istovremeno protive promjeni imena zemlje. Zbog toga su mnogi i kritizirali premijera, posebice pokret okupljen pod imenom #blokiraj.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e