KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Izdan nalog za raspisivanje tjeralice protiv Zdravka Mamića
07.06.2019

Osječki ┼Żupanijski sud izdao je nalog za raspisivanje tjeralice protiv bivšeg čelnika NK Dinama Zdravka Mamića kojem je Optu┼żno vijeće tog suda 21. svibnja odredilo istra┼żni zatvor, doznaje se u petak na osječkom sudu koji će u ponedjeljak Ministarstvu pravosuđa dostaviti svu potrebnu dokumentaciju radi pokretanja postupka Mamićeva izručenja iz BiH.

Optu┼żno vijeće je 21. svibnja potvrdilo drugu USKOK-ovu optu┼żnicu protiv Zdravka Mamića i još šestorice okrivljenika koje tu┼żiteljstvo tereti da su u sklopu zločinačkog udru┼żenja klub oštetili za oko 200 milijuna kuna, a protiv Zdravka Mamića tada je određen i istra┼żni zatvor.

Odlukom Vrhovnog suda stekli se uvjeti za postupak izručenja

Nakon što je sud u petak zaprimio rješenje predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse kojim je kao neosnovan odbijen zahtjev optu┼żenika Marija Mamića i Nikkyja Arthura Vuksana za izuzećem predsjednika osječkog ┼Żupanijskog suda Zvonka Vrbana u postupanju u ovom predmetu, stekli su se procesni uvjeti da se nastavi s radom po potvrđenoj optu┼żnici, izvijestili su sa ┼Żupanijskog suda.

Kako je 6. lipnja sutkinja Azra Salitre┼żić, koja je bila zadu┼żena za ovaj kazneni predmet, Uredu predsjednika suda podnijela zahtjev za njenim otklonom s ovog slučaja, predsjednik ┼Żupanijskog suda je 7. lipnja prihvatio zahtjev sutkinje, “iz razloga što je dala valjane argumente za svoj otklon, sve u svrhu izbjegavanja svake sumnje u neovisnost i nepristranost u odlučivanju navedene sutkinje u tom kaznenom predmetu”, ističu na sudu.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e