KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUŠTVENI ŽIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
LUKA MIŠETIĆ TUŽIO PUPOVCA !
29.06.2019

Luka Mišetić, branitelj generala Ante Gotovine pred Haaškim sudom, tužio je saborskog zastupnika Milorada Pupovca zbog klevete, a tužbom ujedno traži odštetu od najmanje milijun američkih dolara. Dođe li do suđenja zastupnički imunitet neće ga zaštititi.

Prije mjesec dana, gostujući na N1 televiziji, Pupovac je kazao da je Mišetić ratni profiter.

“Danas sam podnio tužbu zbog klevete na sudu u New Yorku protiv Milorada Pupovca zbog izjava koje je on dao o meni 24. svibnja na @N1info ZG….”, objavio je Mišetić na Twitteru i priložio kopiju tužbe.

Tužba se odnosi na Pupovčevu izjavu na N1 televiziji kada je za Mišetića ustvrdio da je ratni profiter.

“Gospodin Mišetić je mene za nešto prozivao. Taj gospodin ne zavređuje da se osvrćem na njegove objede, jer on je jedan običan ratni profiter koji nesreću Bošnjaka, Hrvata i Srba iz svoje američke fotelje naplaćuje debelim i golemim sumama novca, uključujući i novce ove države. Zadnji je koji meni i Joviću može spočitavati da negiramo bilo kakvu vrstu zločina i bilo čije stradanje. Prema tome, molim Vas, nemojte me pitati o tome jer to je za mene uvredljivo”, izjavio je 24. svibnja Pupovac na upit da komentira Mišetićevu kritiku kako se nikada nije izjasnio o genocidu u Srebrnici.

Mišetić u tužbi detljno obrazlaže zašto smatra da ga je Pupovac, kao kandidat za Europski parlament, oklevetao kao osobu i kao američkog odvjetnika, proglasivši ga kriminalcem – ratnim profiterom, koji “iz fotelje u SAD-u” ubire ogromnu zaradu.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e