KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
POBUNA U SDP-u: Ne ┼żelimo glasati za Zorana Milanovića
04.07.2019

“To što on ‘ima karakter’ baš i nije dovoljno da bi dobio našu podršku. Moramo znati koje smo teze prisiljeni podr┼żati kad nas je već Bero stavio pred svršen čin”, ka┼że naš sugovornik iz primorsko-goranskog SDP-a”, piše Novi list o stanju u SDP-u uoči sjednice Glavnog odbora te stranke.

Nema šanse da glasamo za Zorana Milanovića ako prijedlog bude formuliran na način da je on kandidat SDP-a. Ako će ga SDP samo podr┼żati, kao i sve druge stranke poput GLAS-a, HSS-a i drugih, onda u redu. Ali teško da on za nas mo┼że biti kandidat SDP-a nakon svega što se događalo zadnjih par godina, rekao nam je uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a što će se odr┼żati u subotu jedan primorsko-goranski SDP-ovac.

Upravo primorsko-goranska baza članova Glavnog odbora mogla bi biti ona koja će se usprotiviti Milanovićevoj kandidaturi za predsjednika Republike: ili ih dio neće ni doći pa se tako na Ibleru i dalje ne očekuje potpredsjednik stranke Zlatko Komadina, koji se već danima ne pojavljuje u javnosti; ili će biti protiv kao naš sugovornik; ili će pak tra┼żiti da se Bernardićev prijedlog preformulira na način da SDP Milanoviću samo daje podršku, a ne da je on kandidat stranke.

“Kandidaturu čak nije ni objavio na Ibleru. To znači da se i on sam odriče stranke”, glasi jedno od tumačenja.

Iako svi ti scenariji imaju male šanse da dobiju većinsku podršku jer će većina vjerojatno ipak glasati za Bernardića, odnosno za Milanovićevu kandidaturu, primorsko-goranska baza mogla bi ostati dosljedna sebi i ostati enklava koja se protivi tome da Zoran Milanović predstavlja stranku u bitki za Pantovčak, piše Novi list.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e