KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Potpisani ugovori o sufinanciranju projekata udruga ugovorenih u okviru Saveza Alpe Jadran
01.06.2017

U srijedu 31. svibnja ┼żupan Darko Koren potpisao je ugovore o sufinanciranju projekata udruga s područja ┼Żupanije ugovorenih u okviru Saveza Alpe Jadran za 2017. godinu.

Riječ je o deset projekata, na raspolaganju je bilo 109 tisuća kuna proračunskih sredstava, a ovogodišnji predlagatelji su: Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“, Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice, Umjetnička organizacija artikulacije, Udruga hlebinskih slikara i kipara naive, Klaster pčelara Podravina, LAG Podravina, ┼żupanijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga, Folklorni ansambl KC, Udruga vinogradara i vinara „Bilikum Kri┼żevci“ i DVD Virje.

┼Żupan je zahvalio predstavnicima Udruga na interesu za natječaje Saveza i odličnoj suradnji te je kazao kako, iako nije riječ o velikim iznosima, dobivena sredstva će im zasigurno dobro doći prilikom provedbe planiranih aktivnosti.

 „Koprivničko-kri┼żevačka ┼żupanija jedna je od najaktivnijih članica Saveza, a našim smo udrugama odlučili pomoći sufinanciranjem 50% troškova njihovih projekata, kako bi ih nagradili za aktivnost u međunarodnoj suradnji. U protekle tri godine osigurali smo 262 tisuće kuna za 21 projekt, a veliko nam je zadovoljstvo što svake godine ima sve više projekata“, dodao je ┼żupan.

Glavni koordinator projekata i voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimir Šadek pojasnio je kako je ovaj Javni poziv jedna od aktivnosti u okviru ┼żupanijskog programa Međunarodna suradnja i EU projekti, pohvalio je dosadašnju suradnju s udrugama uz ┼żelju da se tako nastavi i dalje.

Jedna od prvih udruga koja se prije tri godine uključila u suradnju sa Savezom Alpe Jadran je Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice, čija je predsjednica Marija Mraz naglasila kako su im va┼żna sredstva koja su primili te je dodala kako su ciljana skupina projekta „Ples na moj način“ osobe s invaliditetom, a ciljevi njihovo uključivanje u lokalnu zajednicu i senzibilizacija javnosti. Osvrnula se i na međunarodnu suradnju s drugim udrugama s područja Saveza, smatrajući je korisnom glede razmjene iskustava, a kroz koju se također promovira ┼Żupanija i sve pozitivno što se ovdje radi.

Potpisivanju ugovora s udrugama prisustvovali su i pročelnica Slu┼żbe ureda ┼żupana Melita Ivančić, viša savjetnica za međunarodne odnose Nataša Krobot Hrastić i viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač.


Iznajmljivanje šatora

Pratite nas i na facebookuViÜe