KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Kreće rekonstrukcija zgrade Osnovne ┼íkole Sveti Petar Orehovec
14.06.2017

┼Żupan Darko Koren i članovi Uprave tvrtke Radnik Mario Biljan i Marijan Bla┼żok u srijedu, 14. lipnja u prostorima ┼Żupanijske uprave potpisali su Ugovor o javnoj nabavi radova rekonstrukcije zgrade Osnovne škole Sveti Petar Orehovec.

Vrijednost radova iznosi 3.923.621,70 kuna, a ujedno je potpisan i o obavljanju poslova stručnog i obračunskog nadzora s tvrtkom ACTA ARH d.o.o., odnosno direktoricom Mirnom Jukić, čija je vrijednost 40 tisuća kuna.

Što se konkretnih radova tiče, planira se rušiti dio zgrade za koji je rađena projektna dokumentacija te izgraditi novi dio s dvije učionice, sanitarnim čvorovima, novom kotlovnicom, kao i toplinskom izolacijom tog dijela zgrade.

┼Żupan je izrazio zadovoljstvo što se kreće s projektom rekonstrukcije škole koji će učenicima omogućiti adekvatne uvjete za pohađanje nastave, dodavši kako je to „nastavak opredjeljenja ┼Żupanije prema ulaganju u obrazovanje kao prioritetu djelovanja“.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ravnatelj škole Stjepan Lučki te načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, koji su ┼Żupaniji zahvalili na investiciji i pru┼żenoj podršci, kao i na brzini rješavanja problematične situacije s dijelom zgrade.

Rok za završetak ugovorenih radova je  3 mjeseca od dana sklapanja ugovora, a va┼żno je podsjetiti kako je ┼Żupanija na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za rekonstrukciju škole dobila 850.000 kn po Programu odr┼żivog razvoja lokalne zajednice. Prije toga, u izradu projektne dokumentacije ulo┼żeno je 110.000 kuna, a u terenske i istra┼żne radove te izradu geotehničkog elaborata ulo┼żeno je 24.312,50 kuna.

Matičnu školu polazi 240 učenika u 14 razrednih odjela, dok OŠ Sveti Petar Orehovec, zajedno s područnim školama, polazi ukupno 347 učenika u 24 razredna odjela.


Iznajmljivanje šatora

Pratite nas i na facebookuViÜe