KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
PODRAVKA ODGOVORILA NA OPTU┼ŻBE DA SU VATROGASCIMA POSLALI POKVARENU HRANU
24.08.2017
Nakon što je na Facebook stranici "Vatrogasci - Oni su naši heroji" objavljena fotografija paketa hrane namijenjene hrvatskim vatrogascima, a kojoj je istekao rok, stigla je reakcija iz Podravke.

Na fotografiji koja se ubrzo proširila po medijima vidljivo je kako na dnu kartonske kutije, koja se navodno dijeli vatrogascima na terenu, stoji da je rok trajanja istekao krajem 2014. godine.

To je izazvalo lavinu komentara, a neki od njih sugerirali su i da je kutija iz 2014., ali da su unutra namirnice kojima nije istekao rok trajanja.

"Ovakve pakete dobili smo u jednoj udruzi, artikli u njoj bili su ispravni i imali du┼żi (valjani) rok trajanja nego je pisalo na kutiji", napisao je jedan Facebook korisnik.

Ipak, iz Podravke su ubrzo objasnili što je posrijedi, a priopćenje donosimo u cijelosti:

"Vezano uz informacije koje su objavljene u pojedinim medijima i na društvenim mre┼żama, a na kojima je fotografija na kojoj se nalazi paket s proizvodima Podravke s istekom roka trajanja u prosincu 2014. godine, a koji su dijeljeni vatrogascima kao pomoć na opo┼żarenim područjima, ┼żelimo vas informirati o točnim i nama poznatim činjenicama.

U konkretnom slučaju radi se o paketima proizvoda koji su tijekom svibnja i lipnja 2014. godine isporučeni prema narud┼żbi tadašnjeg Ministarstva gospodarstva, za potrebe Robnih zaliha, a kao pomoć stradalima na poplavljenim područjima u Slavoniji. Podravka nakon isporuke proizvoda naručitelju, ne snosi nikakvu odgovornost za njihovu daljnju distribuciju i uporabu.

Stoga se u potpunosti ograđujemo od ovog slučaja i odbacujemo bilo kakvu odgovornost što su se za potrebe vatrogasaca našli proizvodi kojima je istekao rok trajanja, a koji su isporučeni tijekom 2014. godine u vidu pomoći unesrećenima na tada poplavljenim područjima Republike Hrvatske.

Svjesna napora i ┼żrtve koje naši vatrogasci ula┼żu boreći se s vatrenom stihijom diljem naše obale i priobalja, Podravka se uključila u niz aktivnosti s ciljem potpore i zahvale za sve što čine spašavajući ljudske ┼żivote i imovinu."


Iznajmljivanje šatora

Pratite nas i na facebookuViÜe