KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
┼Żupan Darko Koren potpisao ugovor vrijedan 6,7 milijuna kuna za projekt
25.08.2017

  ┼Żupan Darko Koren u četvrtak, 24. kolovoza u Zagrebu je u prostorijama Vlade RH s ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom ┼Żalac potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-kri┼żevačkoj ┼żupaniji“.

  Ministarstvo je odobrilo 6.700.186,35 kuna bespovratnih sredstava za projekt čiji prihvatljivi troškovi iznose 8.007.322,55 kuna, a razliku od 1.307.136,20 kuna osigurat će ┼Żupanija u svom proračunu.

  Koprivničko-kri┼żevačka ┼żupanija prijavitelj je projekta, uz partnera Dom zdravlja Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije i stručnu podršku PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja, a odobren u sklopu natječaja „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pru┼żatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini“, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“

  Iz projekta će se opremiti ginekološke ordinacije te ordinacije obiteljske i dentalne medicine kod 16 koncesionara, kao i ordinacije dentalne zdravstvene zaštite, obiteljske medicine, zdravstvene zaštite predškolske djece, zdravstvene zaštite ┼żena, pedijatrijske zdravstvene zaštite, fizikalne terapije i radiologije u Domu zdravlja Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije. Nabavom spomenute opreme osigurat  će se pru┼żanje 17 novih usluga koje do sada navedene ordinacije nisu pru┼żale.

  Također, u ordinacijama na području 7 općina osigurat će se provedba manjih infrastrukturnih zahvata i to u Kloštru Podravskom, Drnju, Hlebinama, Sv. Ivanu ┼Żabnu, Virju, Goli te Podravskim Sesvetama, dok će se u  Koprivnici i Đurđevcu postaviti tehnološki naprednija i energetski učinkovitija rasvjeta. U Koprivnici, u centralnoj zgradi Doma zdravlja ugradit će se taktilne trake i orijentacijski plan (table na Braillovu pismu) kako bi se olakšalo snala┼żenje osobama s invaliditetom, dok će se u čekaonicama u Đurđevcu, Kri┼żevcima i Koprivnici postaviti LCD ekrani na kojima će se prikazivati prezentacije vezane uz zdravlje i poboljšanje kvalitete ┼żivota pacijenata


Iznajmljivanje šatora

Pratite nas i na facebookuViÜe