KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Ravnateljima osnovnih ┼íkola podijeljene sigurnosne krijesnice za 1074 učenika prvih razreda
30.08.2017

Uoči početka nastave, i ove su godine u organizaciji ┼Żupanijske uprave za ceste i Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije ravnateljima osnovnih škola uručene sigurnosne krijesnice za učenike prvih razreda, njih 1074, kako bi bili što uočljiviji u prometu.

  Na samom početku, okupljene ravnatelje pozdravio je ┼żupan Darko Koren za┼żeljevši uspješnu školsku godinu te je kazao kako se ovom simboličnom podjelom krijesnica šalje va┼żna poruka o sigurnosti prvoškolaca.

  „Zahvaljujem ┼ŻUC-u koji je tradicionalni pokrovitelj podjele krijesnica, a na svima nama je   zadatak da budemo odgovorni prema onima koji kreću na svoj put prema obrazovanju i trebaju našu zaštitu. Pozivam vozače da se pridr┼żavaju prometnih propisa i da posebno obrate pa┼żnju na prvoškolce od kojih će neki po prvi put samostalno sudjelovati u prometu.“, istaknuo je ┼żupan, dodavši kako je ove godine na području ┼Żupanije 50-tak učenika manje nego prošle te kako se nada da će ┼Żupanija svojim aktivnostima i ulaganjima u obrazovanje doprinijeti pozitivnijem demografskom trendu. 

  Za nabavu krijesnica ┼ŻUC je osigurao gotovo 7 tisuća kuna,  a ravnatelj Guzalić izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu, osvrnuvši se i na ostale zahvate koje provode uoči početka školske godine: „Znamo da je i djeci i roditeljima početak osnovnoškolskog obrazovanja jedan od najva┼żnijih trenutaka te pokušavamo skrenuti pa┼żnju upravo na prvoškolce u prometu. Ako sigurnosne krijesnice doprinesu da samo jedno dijete ne bude ozlijeđeno, akcija je uspjela. Od ostalih aktivnosti, valja izdvojiti brigu o prometnoj signalizaciji uz škole, pješačke prijelaze i autobusna stajališta, a krenuli smo i postavljanjem nove svjetlosne LED signalizacije na školskim pješačkim prijelazima na početnih šest lokacija.“ Ravnatelj Guzalić još je jednom zamolio vozače za pojačani oprez te dodao kako je u planu ┼ŻUC-a postaviti svjetlosnu signalizaciju na svim kritičnim prometnim točkama u ┼Żupaniji.

  U ime ravnatelja obratila se voditeljica ┼Żupanijskog stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola i ravnateljica OŠ Ivana Lackovića Croate Kalinovac Mirjana Bazijanec koja je uputila zahvale ┼Żupaniji i ┼ŻUC-u na brizi na školarce, uz ┼żelje za nastavkom odlične suradnje i komunikacije.

  ┼Żupan je podsjetio i na dvije ovogodišnje investicije u školstvu koje se privode kraju. Rekonstrukcija Osnovne škole Sveti Petar Orehovec vrijedna je gotovo 4 milijuna kuna i većinom se financira iz izvornih proračunskih sredstava, dok je druga dogradnja Područne škole Frana Galovića u Peterancu vrijedna oko 2,3 milijuna kuna. Otvorenje PŠ Peteranec planira se 4. rujna, na sam početak nove školske godine, kada će učenici krenuti s pohađanjem nastave u obnovljenim i adekvatnim prostorima.


Iznajmljivanje šatora

Pratite nas i na facebookuViÜe